GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Invej kupio akcije "Milana Blagojevića"

BEOGRAD - Zemunska firma "Invej" uspela je da prikupi više od 25 odsto akcija preduzeća za proizvodnju aparata za domaćinstvo "Milan Blagojević" iz Smedereva. Rok za davanje naloga za prodaju akcija "Milana Blagojevića" istekao je juče tako da će tek za tri dana biti objavljeni zvanični podaci o broju kupljenih akcija, ali je, prema podacima brokerske kuće M&V Investment, izvesno da je ponuda "Inveja" bila uspešna, prenosi Beta. "Invej" je u oktobru dao ponudu za preuzimanje najmanje 25 odsto akcija "Milana Blagojevića" po ceni od 2.000 dinara za jednu akciju.

Nominalna vrednost akcija "Milana Blagojevića" je 600 dinara, a poslednja cena po kojoj su se akcije tog preduzeća prodavale na Beogradskoj berzi je 1.801 dinar. U državnom vlasništvu je 23,69 odsto akcija te smederevske fabrike, a sa preostalih oko 76 odsto akcija raspolažu mali akcionari. "Invej" već poseduje 5,96 odsto akcija "Milana Blagojevića", tako da bi sa preuzimanjem 25 odsto akcija postao vlasnik 30,93 odsto kapitala tog preduzeća.

"Invej" je odnedavno većinski vlasnik "Vitala" iz Vrbasa, a na tenderu je ranije kupio "Rubin" iz Kruševca. Ta firma, u vlasništvu Predraga Rankovića Peconija, koja je bila poznata po cigaretama "fast", prošle godine je dobila licencu za proizvodnju cigareta u Srbije.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Od novčanih kazni do crnog rejtinga
"Dijamant" neće podizati cene
Ukrajinci kupuju Fabriku vagona
Nepravilno 80 tendera
Invej kupio akcije "Milana Blagojevića"