GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 21. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Zoran Stanković potvrdio za Glas rekonstrukciju svog kabineta za ovu nedelju

Među pomoćnicima ministra i žena

- Snežana Marković je radila u jednoj zapadnoj ambasadi. Sigurno odlaze Pavle Janković i v.d. pomoćnik za materijalne resurse, general Vladimir Pejak. Umesto Zorana Jeftića dolazi kadar iz Crne Gore. I izbor Veselina Malovića za šefa VOA ove sedmice

BEOGRAD - Za ovu nedelju planirana je rekonstrukcija kabineta ministra odbrane Zorana Stankovića, saznaje Glas.
- Već danas će biti obavljene završne konsultacije, a za sredu je predviđena sednica Saveta ministara SCG na kojoj bi trebalo da budu saopštena imena mojih najbližih saradnika, konkretno pomoćnika ministra - potvrdio je za Glas ministar odbrane Zoran Stanković.

Iako on nije želeo da pre zvaničnog izbora otkrije imena svojih saradnika, naš izvor iz tog Ministarstva blizak Stankoviću tvrdi da će većina njih dobiti šut kartu.
- Zoran Jeftić, koji je samo nekoliko dana pre odlaska tadašnjeg ministra Prvoslava Davinića postavljen za pomoćnika ministra za ljudske resurse biće smenjen, a na njegovo mesto, posle trgovine između Beograda i Podgorice, doći će kadar iz Crne Gore. Najpre se pominjao admiral Mihajilo Žarković, nekadašnji zamenik načelnika Generalštaba, ali taj predlog je odbačen. Inače, u ministarstvu je već od ranije postojao žestok otpor oko postavljenja Zorana Jeftića koji je za pomoćnika za ljudske resurse došao iz Sektora za politiku odbrane, a da nije prošao uobičajenu administrativnu proceduru u Ministarstvu - tvrdi naš izvor.

- Tokom boravka u Crnoj Gori, Stanković, iako se žestoko opirao da na čelo Vojnoobaveštajne agencije dođe bivši načelnik Centra Bezbednosti Herceg Novi Veselin Malović, ipak je popustio i obećao da će podržati i taj predlog zvanične Podgorice. Predlog za postavljenje Malovića, već je zvanično i stigao iz Sektora za ljudske resurse i on bi ove nedelje trebalo da preuzme VOA - kaže naš sagovornik.
Po svemu sudeći, ni general Vladimir Pejak, koji je posle afere "pancir" privremeno imenovan za v.d pomoćnika za materijalne resurse umesto generala Miluna Kokanovića, neće ostati.

- Među onima kojima će se Stanković sigurno zahvaliti je i Pavle Janković, pomoćnik ministra za politiku odbrane i budžet. Ne isključuje se mogućnost da na jednu od tih funkcija bude imenovana žena. Pominje se izvesna Snežana Marković koja je radila u jednoj zapadnoj ambasadi i koja je titulu doktora nauka stekla u inostranstvu. Inače, bar do pre dva-tri dana sadašnji pomoćnik ministra za obaveštajno bezbednosni sektor Aca Dimitrijević i sekretar Ministarstva odbrane Milana Rakić jedini nisu pominjani u "čistki" koju priprema ministar Stanković - tvrdi naš izvor iz Ministarstva odbrane.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

Među pomoćnicima ministra i žena
Demokrate zadržale jezgro
Tamo-amo do cilja
Skupština Srbije o Kosovu i Metohiji
Ahtisari u Prištini
Referendum o smeni Halimija
 


     


FastCounter by LinkExchange