GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 21. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milan Todorović (20) i M. J. (17) osumnjičeni za monstruozni zločin

Napili se, pa zaklali ženu

Miroslava Todorović je, ne sumnjajući, ubice poslužila pivom i kolačima i dala im 600 dinara. Iz još neutvrđenih razloga, mladići uzeli kuhinjski nož i zaklali nesrećnu ženu

NIŠ - Pred istražnim sudijom Okružnog suda u Nišu danas će biti saslušani Milan Todorović (20) i maloletni M. J. (17) iz Niša koji su osumnjičeni da su u subotu ubili Milanovu tetku Miroslavu Todorović (61). Miroslava je zaklana oko 13 sati, u kući majke u Ulici Stanoja Glavaša 1 u Nišu.

Ne priznaju krivicu

Tokom saslušanja pred policijom obojica osumnjičenih negirali su ubistvo i krivicu prebacivali jedan na drugog. Inače, tokom uviđaja je utvrđeno da mladići nisu ništa uzeli iz Miroslavine kuće.

Kako saznaje Glas, mladići, inače drugovi, došli su u kod nje nakon noći provedene u kafani, pa se pretpostavlja da su zločin počinili pijani. Miroslava nije ništa sumnjala, već ih je obojicu poslužila pivom i kolačima i dala im 600 dinara. Međutim, iz još neutvrđenih razloga, mladići su uzeli kuhinjski nož i njime zaklali nesrećnu ženu. Nakon ubistva, odmah su pobegli, ali su ih komšije primetile i pozvale policiju.

- Čuo sam vrisku iz kuće i pomislio da je umrla majka Miroslave majka. U sledećem trenutku čuo sam Miroslavu kako kaže: "Nemoj Milane! Nemoj!". Posle toga sam video jednog mladića kako istrčava iz dvorišta. Potrčao sam za njim, ali nisam mogao da ga stignem. Komšija je upalio automobil i obojica smo krenuli za mladićem. Tada smo videli dvojicu kako beže prema Čairskoj česmi, verovatno da bi se tamo oprali od krvi. Susreli smo patrolu policije koja je krenula za njima. Ubrzo smo čuli da su obojica uhapšeni - kaže jedan od očevidaca događaja.

Milan je živeo sa majkom u drugom delu Niša. Njegov otac Tomislav i tetka Miroslava boravili su u kući svoje majke Stanike koja je slepa, pa su se oboje starali o njoj. Komšije kažu da je Miroslava bila imućna jer je nedavno primila otpremninu iz beogradske firme "Progres" u kojoj je dugo radila. Takođe, dodaju da je nedavno prodala vikendicu i da je imala i stan u Bulevaru Nemanjića. Nikada se nije udavala, pa je pomagala bratovljevu porodicu. Međutim, kako navode njeni poznanici, bolje se slagala sa Milanovim polubratom, kojem je navodno obećavala da će naslediti veći deo njene imovine.

D. K.


vesti po rubrikama

^hronika

Napili se, pa zaklali ženu
Poternica za Bigovićem
Kertesu ponovo odloženo suđenje