GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 20. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Održan izbor za mis Romkinje Srbije i takmičenje u trbušnom plesu

Gorica najlepša "mala garava"

NOVI SAD - Romskom himnom "Đelem, đelem", u novosadskom restoranu "Barutana" u petak uveče počela je manifestacija TITAM - takmičenje i titulisanje amatera i profesionalaca svih estradnih zanimanja, u okviru kojeg je održan izbor za mis Romkinje Srbije. Organizator ove priredbe bio je "HIT radio", a osim izbora za najlepšu Romkinju u Srbiji, održano je takmičenje u trbušnom plesu i takmičenje pevača amatera.

Na izboru za mis nastupilo je 20 kandidatkinja, a titulu najlepše Romkinje Srbije ponela je 18-togodišnja Novosađanka Gorica Savić, koja je pre mesec dana proglašena za mis Romkinja Vojvodine. Prva pratilja je Zorica Martić iz Martinaca, lentom druge pratilje okitila se Anita Šabani iz Zrenjanina, titulu mis šarma osvojila je Sandra Dimitrov iz Šajkaša, dok je Maji Nikolić iz Novog Sada pripala titula mis publike.

- Na izbore za mis prijavila sam se na nagovor drugarica, što su podržali i moji roditelji. Nikada ranije o tome nisam razmišljala. Mnogi me sada pitaju da li ću se oprobati i u manekenstvu. Ne znam šta da im odgovorim, jer je sve ovo za mene novo i neočekivano - rekla je za Glas Gorica Savić, od pre dva dana zvanično najlepša Romkinja u Srbiji.

Žiri u takmičenju u trbušnom plesu činili su prisutni novinari, a njihova odluka je bila jednoglasna - pobednik je Biljana Radonić, 12-togodišnja devojčica iz Novog Sada, koja je svojim plesom potpuno očarala sve prisutne i zasluženo se okitila titulom zlatne plesačice. Drugo mesto na ovom takmičenju pripalo je Sabini Abazi iz Niša.

- Širom Srbije organizuju se balovi Roma, a mi smo došli na ideju da organizujemo TITAM, manifestaciju, koja pre svega, Romima daje šansu da se iskažu u različitim estradnim zanimanjima. Ova manifestacija će postati tradicionalna, a planiramo da je internacionalizujemo, odnosno da organizujemo izbore za mis Romkinje Balkana, Evrope i sveta - rekla je Kristina Kenđel, jedan od organizatora takmičenja, najavivši za 17. decembar izbor za mis Romkinje Srbije i Crne Gore, kada će biti održano i polufinalno takmičenje pevača-amatera.

N.Ćaćić


vesti po rubrikama

^vesti

Gorica najlepša "mala garava"
Čovek sa sto života
Na Zlatiboru 18 cm snega
Taksista vratio dijamante
Motorne sanke udaljenim selima
Hranilište za orlove
  


     


FastCounter by LinkExchange