GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 19. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Prvi sneg juče prekrio Kopaonik, Zlatibor, Taru i Zlatar

Srbija se zabelela

KOPAONIK/UŽICE - Sneg koji je počeo da pada pretprošle noći, juče ujutru je prekrio Kopaonik. U jačem intenzitetu padao je oko osam sati, da bi zatim malo oslabio. Na kolovozu ga ima oko dva centimetra, a temperatura je oko minus dva stepena. U Zimskoj službi "Kruševac puta", koja danonoćno dežura na Kopaoniku, kažu da je zimska oprema na ovoj planini od juče obavezna za sva vozila. Put je prohodan, ali je preko Kopaonika od juče zabranjeno kretanje kamionima s prikolicom i šleperima.

Sneg je juče provejavao u aleksandrovačkoj, bruskoj i kruševačkoj opštini. Sa Jastrepca je duvao slab severozapadni vetar, a temperatura na širem području Rasinskog okruga bila je oko tri stepena.
Do ranih poslepodnevnih sati na Zlatiboru je juče napadalo više od 10 centimetara snega, a slično je i na svim okolnim planinama, na Tari, Šarganu, Zlataru. U sedam ujutru, temperatura se juče na Zlatiboru spustila do četvrtog podeoka ispod nule.

U višim predelima ivanjičkog kraja juče je bilo više od pet centimetara snega na kolovozu, pa je saobraćaj šleperima i kamionima s prikolicom bio zabranjen. Preko Debelog brda na kolovozu ima jedan do dva centimetra raskvašenog snega. Na magistrali preko Zlatibora kolovoz je mokar, na nekim mestima ima i raskvašenog snega, a zastoja je bilo samo povremeno, i to u jutarnjim satima, na usponu od Čajetine prema centru Zlatibora. Tokom dana, raščišćeni su i lokalni putevi u ovom kraju, pa zastoja nije bilo. Sneg je padao i tokom popodneva, ali umerenim intenzitetom.

R. B. - Z. Š.


vesti po rubrikama

^vesti

Srbija se zabelela
Razvodi se Montgomeri?
Penzioneri najmaštovitiji
Vojvođane napala šuga
Konkurs za novinare
Toplo u vozovima
  


     


FastCounter by LinkExchange