GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 19. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Selektor SCG Ilija Petković ne žali previše zbog poraza od Koreje

Ajde da se opustimo

Imamo uspehe u svim selekcijama i u ovoj kući fudbala treba da vlada smeh. Brige ostavimo za Svetsko prvenstvo. Vi nas imate na nišanu kad god hoćete. Ne žurite. Dosta mi je bilo briga za poslednjih godinu dana, rekao je Petković

Pobeda nad Kinom (0:2) i poraz od Južne Koreje (2:0) zatvorili su reprezentativnu godinu izabranika Ilije Petkovića, kome se nije previše svidelo kako su domaći mediji ispratili poslednji meč SCG na azijskoj mini-turneji. Priznaje Petko da mu je žao što je uspešna godina završena porazom, ali opominje da je vreme za uživanje, a ne traženje mana...

- Kada idemo da igramo bez novinara, onda obično jedva čekamo da pročitamo vaše izveštaje. I mogu da vam kažem da nam ne treba nemir bez potrebe. Kada smo išli u Ukrajinu već je bilo počelo da se ljulja, sada posle poraza od Koreje vidim da piše "brige, neborbenost..." - započeo je svoju analizu azijske turneje selektor Petković. - Nisam za to da budemo u brizi. Mi smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo, a nismo ni rekli da ćemo da se kvalifikujemo, veđ da ćemo da se borimo. Pored A tima, mladi su se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, odmladinci i kadeti u odlični u kvalifikacijama, meni je žao što smo mi izgubili meč od Koreje, ali ovo treba da bude vreme veselja.

Odlikovan Miljan Miljanić

Predsednik državne zajednice SCG Svetozar Marović doneo je ukaz po kome će počasni predsednik FS SCG Miljan Miljanić biti odlikovan ordenom Nemanje Drugog stepena.
Miljan Miljanić će primiti orden iz ruku predsednika FS SCG Tomislava Karadžića na svečanosti zakazanoj za petak 28. decembra.

Same partije protiv Kine i Koreje zadovoljile su ukuse selektora iako zbog povreda reprezentativaca nije mogao da računa na najjači sastav.

- Zaista sam zadovoljan. Put je bio naporan, ali to nam nije opravdanje. Zbog povreda nismo mogli da računamo na šest-sedam igrača, ali svi momci koji su bili sa nama su odigrali profesionalno. Oni nisu "prikupljani po svetu" kako je neko napisao, već su to igrači na koje smo uvek računali. U Kini i Koreji smo odlično prihvaćeni, domaćini su nam maksimalno izašli su susret, o nama objavljivali i po celu stranu. Kina je najmnogoljudnija zemlja na svetu, a Južna Koreja je četvrta na poslednjem Svetskom prvenstvu. U fudbalu je najgore kada se ne zna dijagnoza poraza, a zna se. Nemam običaj da pojedinačno pričam o igračima, ali, na primer, da je Vukić dao onaj gol, možda bismo ostali neporaženi. Međutim, tamo stalno gostuju reprezentacije i niko se nije "naigrao" u Koreji.

Pisanja štampe o igračima mlade reprezentacije koje će Petković prekomantovati u A tim, nisu naišla na odobravanje selektora...
- Za sve postoji proces sazrevanja. Rano je pričati o tome, predstoji ceo zimski period, polusezona... videli ste koliko povrede mogu da utiču na sastav. Takođe, ne znam šta vi sada očekujete? Plan za SP je jednostavan. Čekaćemo da se izvuku parovi, odrediti bazu za pripreme, videćemo da to bude u dva-tri mesta, da ne upadnemo u monotoniju i ponavljanja.

Mirno ćemo sastaviti tim. Imamo uspehe u svim selekcijama i u ovoj kući fudbala treba da vlada smeh, da se malo opustimo. Brige ostavimo za Svetsko prvenstvo. Vi nas imate na nišanu kad god hoćete. Ne žurite. Dosta mi je bilo briga za poslednjih godinu dana. Biće to sve u redu, nemojte sada da nas bacate u očaj - zaključio je Petković koji neće previše insistirati na prijateljskim utakmicama uoči SP.

Može i Brazil

Na ceremoniji žreba za SP u Lajpcigu 9. decembra SCG će, po odluci FIFA, predstavljati osmorica članova delegacije FSSCG.
- Ne, nemam šta da biram. To je nepredvidivo i u pitanju je kocka. Nije važno koga ćemo da izvučemo, nama je svejedno jer, videćete, nema slabih - odgovorio je Petković na pitanje koje ekipe bi voleo u grupi.

Katalonija bez SCG

U FSSCG je potvrđen poziv reprezentacije Katalonije za odigravanje prijateljske utakmice 28. decembra, ali je i napomenuto da na Terazije nije stigla zvanična ponuda za meč na "Nou Kampu", već je kontakt u nekoliko navrata ostvaren preko telefona.
Takođe, u situaciji kada se reprezentacija SCG kvalifikovala u Nemačku, verovatnije je da će naš savez tražiti kvalitetnije rivale.

P. Roganović.


vesti po rubrikama

^sport

Ajde da se opustimo
Smučila mi se borba za fotelje
Klasiko za sve ukuse
Praznik u Novom Sadu
Nisam smenjen
Potpredsednik Timbervulfsa "inspirisao" Kevina Garneta
Kažnjeni i Zenga i Bulatović
 


     


FastCounter by LinkExchange