GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 19. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu Užice - Bioska

Braća poginula na poledici

Milutin (47) i Zoran (28) Ćubić, iz sela Stapari kod Užica, stradali, kada se "reno 4" u kome su bili direktno sudario sa autobusom užičke "Rakete"

UŽICE - Braća Zoran (28) i Milutin (47) Ćubić iz sela Stapari kod Užica poginuli su juče ujutru na magistralnom putu Užice - Bioska, kada se "reno 4" u kome su bili direktno sudario sa autobusom užičke "Rakete". Milutinova ćerka Jelena (19) zadobila je potres mozga i zbrinuta je u užičkoj Opštoj bolnici, na Odeljenju plastične hirurgije. Niko od 25 putnika, koliko ih je bilo u autobusu, u ovom udesu nije povređen.

Nesreća se, po rečima istražnog sudije Opštinskog suda u Užicu Branke JĐanković, dogodila oko sedam sati i 20 minuta ujutru na magistrali kroz Stapare, kod mesta zvanog Jasike, na kolovozu koji je u tom trenutku bio pokriven ledom i snegom. Braća Ćubići i Jelena putovali su ka Užicu, a za volanom je, kako je potvrdila policija, bio Zoran Ćubić. Na jednoj nizbrdici, "reno" je najverovatnije zbog neprilagođene brzine prešao na levu stranu i udario u autobus.

Vozač "Raketinog"autobusa izjavio je da je "reno" iznenada prešao na levu stranu i klizajući ukoso udario u autobus. Jedan od komšija Ćubića, koji je na mesto nesreće stigao odmah posle udesa, ispričao nam je da je kolovoz bio pod ledom i snegom.
- Posle udara, "reno" se odbio o autobus, preleteo preko puta i zaustavio se u žbunju - ispričao nam je komšija poginule braće.

Patrola policije, Hitna pomoć i vatrogasci su zatekli stravičnu sliku. Maska automobila, kome je leva strana potpuno otkinuta, bila je dvadesetak metara dalje, akumulator takođe. Prednji levi točak, zajedno sa poluosovinom, bio je otkinut, motor raspadnut, a svuda okolo su ostali tragovi krvi.

Braća Ćubići živeli su u Staparima. Zoran nije bio oženjen, a Milutin, koji je pre šest godina ostao udovac, ima dve ćerke. Jelenu je u udesu povređena, dok je Slađana u to vreme bila kod kuće. Zoran je radio privatno kao električar u Užicu i juče ujutru je putovao na posao. Milutin je radnik "Prvog partizana" i povremeno je pomagao bratu u poslu.

Dvojica Ćubića imaju i trećeg brata, Radovana. Pre tragedije svi su bili kod njega, pomagali su mu u spremanju ispraćaja Radovanovog sina u vojsku. Veselje je, kako smo juče čuli od komšija, bilo zakazano za danas.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^hronika

Braća poginula na poledici
Pacijent pokušao da siluje servirku
Uhapšeni i jataci