GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Titova udovica plaćena kao Marović

BEOGRAD - Ministar finansija Mlađan Dinkić samoinicijativno je stopirao odluku Administrativnog odbora o povećanju plata poslanicima i zaposlenima u parlamentu SCG!

Iako je ovaj odbor potvrdio odluku o retroaktivnom povećanju plata od 16, 8 odsto, Dinkić je izričito rekao "ne" uzimanju više para iz srpske kase. Inače, članovima Saveta ministara SCG ovo povećanje zaračunato je odmah posle sporne odluke Odbora, donete još 5. septembra. U Direkciji za informisanje Saveta ministara rečeno nam je da je prosečna neto plata članova Saveta ministara 71.319 dinara, a bruto 104.727 dinara. Sudije Suda SCG prosečno primaju neto platu od 127.685 dinara, a bruto od 187.496 dinara. Jovanka Broz mesečno dobija apanažu od 91.279 dinara neto, odnosno 108.665 bruto. Titova udovica prima "koliko i najviši funkcioneri SCG", odnosno kao Svetozar Marović i Zoran Šami.

Zaposlenima pri Savetu ministara u Palati federacije već je muka, jer niko ne pominje povećanje plata. Radnik u sektoru ugostiteljstva, sa završenom višom školom, prima mesečno 11.580 dinara i tvrdi da svih 150 zaposlenih u ovom sektoru imaju isti koeficijent za plate, iako nisu isto obrazovani. Osoba koja prima poštu ima 10.600 dinara, čistačice oko 8.000, a savetnik ministra oko 26.000 dinara.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Okupaciju mora da proglasi skupština
Nit' je lociran, nit' se pregovara
Želje za opstankom i nezavisnošću
Drašković: Srbi najugroženiji u Evropi
Titova udovica plaćena kao Marović
Tadić: Kosmet nije predmet za prodaju
Čekajući fajront: Vrzino kolo
 


     


FastCounter by LinkExchange