GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 17. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Raskrinkani crnogorski policajci

Prijave zbog falš diploma

BIJELO POLJE - U MUP-u Crne Gore otkrivena je afera pošto je više desetina policajaca sa severa Crne Gore kupilo srednjoškolske diplome, a ovih dana podnete su i prve krivične prijave. Tako je prekjuče iz kabineta direktora crnogorske policije Veselina Veljovića saopšteno da je "Uprava policije preduzela određene mere identifikovanja službenika koji imaju falsifikovane diplome".

Crnogorski policajci su falsifikovane diplome, kako saznaje Fonet, nabavljali najčešće u periodu od 1997. do 2000, kada je zbog tadašnjih previranja policijsku uniformu obukao veći broj crnogorskih mladića koji nisu bili stručno osposobljeni za ovu profesiju.

Prema crnogorskom krivičnom zakoniku, za falsifikovanje isprava predviđena je kazna zatvora do tri godine. Lažne diplome u MUP-u Crne Gore otkrivene su u okviru istrage koju je naložila vrhovni državni tužilac Vesna Medenica, pošto su pre toga otkrivene lažne diplome profesora u Beranama, službenika u opštinskoj upravi u Rožaju i u Podgoričkom korpusu Vojske SCG, kao i u nekim preduzećima.


vesti po rubrikama

^vesti

Prijave zbog falš diploma
Tihi štrajk skupštinskih kelnera
Lažna dojava o bombi zbog ljubavnih jada
Sajam zapošljavanja u Domu sindikata
U krvi imao 4,24 promila
Koke bačene na livadu
Bio u penziji 55 godina
   


     


FastCounter by LinkExchange