GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 17. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Policija otkrila prodaju J. I. (14), roditelji poriču trgovinu

Kupili devojčicu za tri hiljade evra

Otac Avdula Iljazović tvrdi da je posredstvom rođaka hteo ćerku da pošalje kod ženine sestre u Holandiju, da se tamo školuje, zaposli i živi

KRUŠEVAC - Kruševačka policija podnela je Okružnom tužilaštvu krivične prijave protiv četiri osobe osumnjičene za trgovinu ljudima. Prijava je 15. novembra podneta protiv Kena Beljuljija i Dragana Marinkovića iz Trstenika, Boerhon Ronald Martina, državljanina Holandije i Ćelebije Ibraimovića, čije je prebivalište Holandija.

Oni se sumnjiče da su tokom avgusta i oktobra za 3.000 evra kupili maloletnu J. I. (14) od njenog oca Avdule Iljazovića iz Prokuplja, a potom je ilegalnim kanalima prebacili do Slovenije. Odatle je, kako se navodi u saopštenju kruševačke policije, trebalo da bude odvedena u Holandiju, radi "eventualne seksualne i radne eksploatacije za potrebe naručioca i finansijera". Roditelji devojčice su, kako ih sumnjiči kruševačka policija, primili novac za prodaju ćerke.

Akcijom granične policije Slovenije i pogranične policije Srbije osumnjičeni su sprečeni da maloletnu J. I. prebace u Holandiju.
Otac Avdula Iljazović izjavio je juče reporteru Glasa da je ćerku poslao kod ženine sestre u Holandiju da se tamo školuje, zaposli i da ostane da živi.
- Ovde nema uslova za normalan život. Hteo sam preko rođaka u koga imam puno poverenje da pošaljem dete iz ove sirotinje. Da ne živi kao njene sestre. Nas u kući ima 13. Izdržavaju nas sinovi koji rade u klanici. Nismo znali šta treba od papira da spremimo za nju. Kad joj obezbedimo vizu i garantno pismo poslaćemo je kod tetke u Holandiju - izričit je Avdula Iljazović, bivši radnik prokupačkog "Kristala".

Iljazović kaže da je povodom ovog slučaja već nekoliko puta bio u policiji i da je spreman da u svako doba ponovi kako se i s kim dogovarao da mu ćerku odvedu u inostranstvo.
-Znao sam kome dajem dete i gde ga šaljem - tvrdi Iljazović, povodom hapšenja četvoročlane grupe, osumnjičene za prodaju njegove ćerke.

R. B. - J. G.


vesti po rubrikama

^hronika

Kupili devojčicu za tri hiljade evra
Istraga o ubistvu Srba u Osijeku
Hteo da siluje devetogodišnjakinju