GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 17. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Crtani junaci

 

Helboj

Pred kraj Drugog svetskog rata, najvećeg rata koji je ikada pogodio svet, nacističke snage rešile su da još jednom pokušaju da zaustave sopstveni poraz. I to pomoću magije i sila iz pakla. Predvođeni, navodno, davno ubijenim ruskim mistikom i magom Raspućinom oni prizivaju pakleno biće - Anung Un Ramu ili Sina Zveri. Ovo moćno stvorenje trebalo bi da bude izvor sveg zla, zapovednik legije demona, zver apokalipse koja će otključati kapiju između svetova i dovesti na Zemlju sedam bogova haosa. Ali...

U vatrenoj kugli, u uništenoj crkvi u Ist Bromviču, pojavljuje se repato i rogato dete crvene kože s velikim kamenom rukom. Još uvek nesvesno sebe i svojih razornih moći.

Razočarani nacisti moraju da beže, a dete pronalazi četa američkih vojnika predvođena profesorom Trevorom Brumom, čuvenim britanskim stručnjakom za natprirodne pojave. On postaje pravi otac dečaku iz pakla koga baš tako i naziva - Helboj.

Vojnici Sjedinjenih Američkih Država odvode dečaka u vojnu bazu u Novom Meksiku i tu ga odgajaju i upošljavaju kao agenta Biroa paranormalnih istraživanja i odbrane (BPIO), agencije koja je posvećena borbi protiv okultnih pretnji. I umesto bića koje bi trebalo da otpočne apokalipsu, on postaje zaštitnik sveta i najbolji agent koga je BPIO ikad imao.

Odrastajući, pretvara se u neverovatno snažnu gromadu visoku oko dva metra spremnu da se suoči sa svakim neprijateljem koji se pojavi - od mitske Baba Jage, vukodlaka i irskih vilenjaka do najneverovatnijih demona. Osim toga, on mora da se bori i protiv svog porekla i sveg onog paklenog u sebi.Helboj nema samo neprijatelje već i prijatelje koji rade sa njim - Elizabet Šerman, devojka koja je u stanju da svojim mislima zapali vatru, Ejb Sepijen, misteriozni čovek riba, i u srednjem veku alhemijskim putem stvoreni Rodžer Homunkulus.


vesti po rubrikama

^glasić

Crtani junaci: Helboj
Borba mača i čarolije
Šta je to u stvari... štrajk
Zanimljivosti
Dečje vesti: Formula 1 sanke
 


     


FastCounter by LinkExchange