GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 17. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Svetske meteorološke organizacije procenjuju da će ova zima biti hladnija i duža nego obično

Temperatura već danas 10 stepeni niža

BEOGRAD - Budući da su meteorolozi za danas već najavili pad temperatura za desetak stepeni, a za vikend čak i sneg, prognoze stranih meteoroloških centara o tome kako će ova zima biti hladnija, ali i duža, mogle bi da se obistine.

Američki institut za meteorološka istraživanja, kao i Britanski centar za prognozu vremena, još početkom meseca procenili su da će ova zima u delu Balkana da bude hladnija od prosečnih, a na osnovu naših prognoza o tome kako već od vikenda počinje hladniji period, ova zima će da bude i duža od prethodnih.

U privatnoj meteorološkoj kući "Meteos" kažu da će temperatura danas biti za 10 stepeni niža od jučerašnje, a svaki naredni dan biće sve hladnije. Za vikend će biti petnaestak stepeni hladnije nego juče, a u subotu, nedelju i ponedeljak padaće slabiji sneg. Na planinama, kao na Kopaoniku, biće više snežnih padavina.

- U petak će najviše dnevne temperature biti od nule do tri stepena u plusu, u subotu će jutarnje biti od minus dva do jedan, a najviše dnevne od dva do pet stepeni u plusu. U nedelju i ponedeljak će jutarnje temperature biti od minus tri do nule, a maksimalne dnevne do svega tri stepena u plusu. Moguće je da sredinom iduće nedelje temperature počnu blago da rastu, a za vikend opet sledi zahlađenje. U principu, do kraja meseca očekuje se hladno vreme, a zima već počinje - kaže meteorolog Branko Sparavalo.

On kaže da je prošla zima bila nezgodna jer je u prvom delu bilo toplo, izuzetno hladno u februaru i martu, a za ovu zimu se najavljuje da će decembar i januar biti veoma hladni, dok bi temperatura u februaru i martu trebalo da bude uobičajena.

D. S.


vesti po rubrikama

^društvo

Lažni račun za TV pretplatu
Vojniku stalo srce
Temperatura već danas 10 stepeni niža
Naučnici do daljeg - podstanari!
Ima para samo za uniforme