GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Planiran napad na Ambasadu SCG u Sarajevu

BANJALUKA - Nedavno uhapšeni strani državljani u Sarajevu Mirsad Bektašević i Cesur Abdulikar planirali su samoubilački teroristički napad u tom gradu, a među mogućim metama bila je i Ambasada Srbije i Crne Gore, javila je banjalučka Alternativna TV (ATV), javlja Tanjug.

U političkom magazinu Dosije te TV preksinoć je navedeno, uz pozivanje na više policijskih i obaveštajnih izvora, da su mete napada bile ambasade zapadnih zemlja, ali je napad planiran i na ambasadu SCG i to po scenariju i opremi koju koriste iračke i palestinske samoubice. Švedski i turski državljani uhapšeni su 19. oktobra u sarajevskom naselju Butmir, u blizini baza NATO i Eufora, a kod njih je pronađena veća količina naoružanja i više od 30 kg eksploziva. Prema izvorima ATV, kod uhapšenih je pronađeno i nekoliko prsluka koje samoubice koriste da bi se opasale eksplozivom, ali i video-kaseta na kojoj se trojica ljudi mole bogu i traže oprost zato što će se žrtvovati.

Juče je objavljeno i da je grupa švercera i preprodavaca eksploziva i oružja, koje je slovenačka policija uhapsila u petak i u kojoj su i dvojica hrvatskih državljana, posedovala eksploziv kakav koristi Al kaida. Kod osumnjičenih je nađeno 37 kilograma industrijskog i vojnog eksploziva, 30 električnih detonatora i više komada poluautomatskog oružja - "škorpion" i "uzi". Zaplenjeno je i sedam kilograma eksploziva "goma 2 eko", kojim se obično služi Al kaida.


vesti po rubrikama

^balkan

Planiran napad na Ambasadu SCG u Sarajevu