GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Karađorđevići organizuju donatorski skup u Atini

Grci daju novac za neonatalne centre

BEOGRAD - Šef kabineta princa Aleksandra Drugog Karađorđevića, Dušan Babac, najavio je da će princ sa suprugom, princezom Katarinom, organizovati 1. decembra u Atini donatorski skup čija će sredstva biti namenjena formiranju neonatalnih centara u Srbiji.

- Reč je o velikoj donatorskoj večeri, kojoj će, na poziv princeze Katarine, prisustvovati najpoznatije grčke firme koje će izdvojiti skoro dva miliona evra za izgradnju neonatalnih centara u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu - objasnio je Babac u izjavi Tanjugu. Babac, koji je i član Krunskog veća, podsetio je da već godinu dana fukcioniše operaciona sala za carske rezove u Ginekološko-akušerskoj klinici, u čijem opremanju je učestvovala Fondacija princeze Katarine.

On je najavio da će prinčevski par od sledeće godine posebnu pažnju posvetiti programima pomoći obrazovanju mladih. Sa fakultetima se pregovara o osnivanju poslovnih centara na fakultetima širom Srbije, koji bi koristili kako studentima, tako i budućim poslodavcima, ukazao je Babac. On je naveo da će prinčevski par, koji je sada u šestodnevnoj poseti Australiji, 13. novembra, na rođendan princeze Katarine, položiti kamen-temeljac za koledž Svetog Save, prve škole Srpske pravoslavne crkve na tom kontinentu.


vesti po rubrikama

^vesti

Grci daju novac za neonatalne centre
"Blu džin" naj superkompjuter
Otvoren Međunarodni sajam nameštaja
Bez viza za Hrvatsku i 2006?
Odrekla se titule princeze zbog ljubavi
Montgomeri se usidrio u Baru
Talas donosi ribe
Od Smrdića - Izvor
   


     


FastCounter by LinkExchange