GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rukometaši SCG propuštaju turnir u Francuskoj krivicom RSS

Bez Pariza samo zbog lenjosti

Ako je i bilo problema, onda najveću krivicu snosi Rukometni savez Srbije jer naš savez stoji iza svega. Bilo bi glupo da sad kukamo na Crnogorce, rekao je predsednik RS Srbije Zoran Mićović

Zbog toga što "neko" nije uradio svoj posao na vreme, rukometna reprezentacija SCG neće učestvovati na uglednom međunarodnom turniru u Parizu, koji je trebalo da posluži kao jaka provera forme pred učešće plavih na Prvenstvu Evrope u januaru 2006. godine u Švajcarskoj. Uprkos apelima selektora Veselina Vujovića da se jednostavno (faksom) potvrdi učešće naše reprezentacije, taj "posao" nije obavljen...

Iako je problem lociran u kancelariji Rukometne zajednice SCG, objašnjenje smo potražili od Zorana Mićovića, predsednika RS-a Srbije.
- S obzirom na stanje u saveznim organizacijama naše države, kancelarija RZSCG je bar kada je reč o nacionalnoj selekciji funkcionisala dobro - za primer. Ovaj incident ne bi smeo da naruši dobru atmosferu koja vlada u reprezentaciji i između dva republička saveza - ističe za Glas javnosti Zoran Mićović, dodajući da će učiniti sve što je potrebno kako bi se situacija popravila.

Da li ovaj slučaj nagoveštava nove probleme, koji bi mogli da opterete nacionalnu selekciju pred učešće na Prvenstvu Evrope?
- Ako je i bilo problema, onda najveću krivicu snosi Rukometni savez Srbije, jer naš savez stoji iza svega. Bilo bi glupo da sad kukamo na Crnogorce. Jednostavno, zatajio je neko od naših koga smo delegirali u saveznu organizaciju. Mi smo krivi. Odmah ću proveriti i naći ko je odgovoran za taj previd.

Zbog nesuđenog odlaska u Pariz, reprezentacija je odbila poziv da se uz prijateljske utakmice priprema u Španiji. Da li trenutno postoji neka treća alternativa?
- Trenutno ne mogu to da odgovorim, ali znam da će naš Savez učiniti sve kako bi "ispeglao" situaciju i reprezentaciji obezbedio najbolje uslove za pripreme - poručuje Mićović.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Bez Pariza samo zbog lenjosti
Hrvati su spori, zato ih obori
Voda mutna, a klub čist?!
Frka u najavi
Zvezda protiv zakona ulice
Političari ne mare za Toranj
 


     


FastCounter by LinkExchange