GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Završeni Zoranovi dani, laureat Nenad Jezdić

ZAJEČAR - Ja sam večeras veoma srećan. Večeras ste učinili dobro za moju porodicu i mene i neka vam se dobro dobrim vrati - rekao je glumac Nenad Jezdić preksinoć u Zaječaru, prilikom uručenja nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na završenim 14. danima Zorana Radmilovića za ulogu Duleta u "Smrtonosnoj motoristici" Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina i izvođenju Ateljea 212. - Pozorište ne trpi i ne prihvata statuse i bivša glumačka priznanja. Tako će i ova nagrada već sutra biti bivša i ja ću morati iznova da se dokazujem.

Jezdić je i nosilac ovogodišnje nagrade za glumačku bravuru na "Sterijinom pozorju" koja nosi ime Zoran Radmilović. Stručni žiri je Jezdićevo glumačko ostvarenje izdvojio između 89 glumačkih ostvarenja na festivalu. U obrazloženju nagrade se kaže da je Jezdić imao složeni zadatak da učini celovitim i uverljivim razvoj lika Duleta, koji je u tekstu Aleksandra Popovića skiciran krupnim potezima u tri granične životne faze sačinjen od tri različite ličnosti.

Prema oceni publike, najbolja predstava na ovogodišnjim Zoranovim danima je Gogoljeva "Ženidba" Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Slavenka Saletovića.

Žiri novinara od "guščijeg pera i Ibijevog šanka" je u proteklih nedelju dana za najbolju glumačku bravuru večeri "Zoranov brk" dodelio Mihajlu Lađevcu za ulogu Potkoljisima u Gogoljevoj "Ženidbi", Isidori Rajković za ulogu Kristine u predstavi "Kod lepog izgleda", Aniti Mančić za Rumenku u "Radovanu Trećem", Mihajlu Janketiću za čika Dragija u "Smrtonosnoj motoristici", Jovanu Stanojkoviću za ulogu Doke u "Zoni Zamfirovoj", Seleni Ristić-Vitomirović za ulogu Kaće u "Operaciji DOS", kao i celom ansamblu Srpskom narodnom pozorištu iz Novog Sada za bravurozno proigravanje komada "Ćelava pevačica".

Deset predstava na ovogodišnjem festivalu videlo je preko 4.500 gledalaca, međutim utisak je da je ovogodišnja selekcija predstava znatno slabija od prethodnih godina, kao i da se festival ne može pohvaliti dobrom organizacijom.

S. M.


vesti po rubrikama

^kultura

Maradonin saigrač
Svetu povlađujemo iz naivnosti
Bespravna gradnja ugrožava Vukov Tršić
Završeni Zoranovi dani, laureat Nenad Jezdić
Svest i savest naroda
 


     


FastCounter by LinkExchange