GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Održavanje i opremanje staničnih stubova povereno GSP-u "Beograd"

Autobuske stanice reklamni prostor

GSP će imati obavezu da stubove "opremi" informacijama s jedne strane, a izdajom prostora za reklame, s druge strane, moći će lepo i da zaradi - rekao je Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda

Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" povereno je održavanje i opremanje oko 400 staničnih stubova postavljenih na autobuskim, tramvajskim i trolejbuskim stanicama. Obaveza GSP-a biće da unutrašnju stranu tih stubova popuni sadržajima bitnim za informisanje putnika, dok će spoljašnja strana moći da se izdaje kao reklamni prostor. GSP će se, takođe, starati i o čistoći stubova i redovnom ažuriranju podataka od važnosti za bolju informisanost putnika. Stubovi su visoki dva metra, a sa obe strane imaju staklene površine na kojima bi, prema planu, trebalo da budu istaknute informacije o funkcionisanju javnog gradskog prevoza.

U otvorenom postupku za izradu i postavljanje 400 staničnih stubova na stajalištima javnog prevoza, krajem 2003. godine posao je dodeljen preduzeću "Nisal" iz Niša. Ukupna vrednost te nabavke bila je 22, 9 miliona.

Panoi su postavljeni krajem 2004. godine, a potom su više od dva meseca "zvrjali" prazni, polupani i izlepljeni oglasima za sve i svašta. Prvi problem koji je omeo gradsku vlast da stubovi postanu funkcionalni, bio je povezivanje na električnu mrežu, a potom, kada je to urađeno, problemi su bili tenderi na koje bi se javila samo jedna firma, ili više njih koje ne zadovoljavaju uslove konkursa.

- Do sada je bilo problema s tim ko će te stubove da održava, a sada smo jasno precizirali da su oni u nadležnosti GSP-a. To preduzeće će imati obavezu da stubove "opremi" informacijama s jedne strane, a izdajom prostora, s druge strane, za reklame moći će lepo i da zaradi - rekao je Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda.

V. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

Autobuske stanice reklamni prostor
U sudaru žena teško povređena
Prelepo i preskupo!
Kasne radovi na Zelenom vencu
Loše čuvaju mleko i meso
Otvoren uslužni centar u Rakovici
Ne ulazite kroz prozor ni u svoj stan!
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Radnici "Zelenila" orezivali i okopavali
Londonski ombudsman na Novom Beogradu
Gradske vesti: Matijino veče u Petoj gimnaziji
 


     


FastCounter by LinkExchange