GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 15. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Otimačina stanova oficira bivše JNA

SARAJEVO - Predsednik stambene komisije Udruženja vojnih penzionera RS, pukovnik Jovo Vukobrad, najavio je da će to udruženje nastaviti s traženjem da se oficirima bivše JNA vrati oko 500 stanova, koje su im "otele vlasti FBiH", javlja Tanjug.

"Nećemo odustati od naših stanarskih prava zagarantovanih međunarodnim pravom, iako je Ustavni sud BiH prošle godine potvrdio odredbe zakona FBiH, prema kojem se oficirima bivše JNA uskraćuje pravo na povratak stanova", rekao je Vukobrad medijima RS. On je podsetio da je posle te odluke Ustavnog suda BiH počela prava otimačina vojnih stanova, tako da ne samo što se ti stanovi više nikom ne vraćaju već se oduzimaju i od onih nosilaca stanarskih prava kojima su bili vraćeni.

Takva sudbina zadesila je i pukovnika Mila Savića kome je stan u Mostaru bio vraćen i u koji se uselio, a zatim bio ponovo isteran, kao i potpukovnika Branislava Tadića, kome je stan otet u Čapljini. Srpski član Predsedništva BiH Borislav Paravac najavio je da će na sednici Predsedništva BiH biti pokrenuto pitanje o problemima stanova bivše JNA u Federaciji BiH.


vesti po rubrikama

^balkan

Otimačina stanova oficira bivše JNA
"Boka Star" u Puli na čuvanju