GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 13. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kosovskometohijski Albanci uzurpiraju srpsku imovinu na Kosmetu koristeći se i najgnusnijim podvalama

"Kupio" zemlju od mrtvog čoveka

- Pokojni Dragutin, "svesno bez ikakvog pritiska ili mana volje, izjavio" da je od Ljajći Nisetra "primio" 100.000 evra za 1,5 hektara zemlje u Vitomirici kod Peći
- U falsifikovanoj ličnoj karti piše da je "prodavac" Dragutin rođen 1952, a njegov najstariji sin Milan 1936. godine, što znači da je sin od oca stariji punih 16 godina!

BEOGRAD - Dragutin (Tojo) Ivanović iz sela Vitomirica kod Peći, koji je umro pre više od 36 godina, nedavno je za 100.000 evra "prodao" svoju zemlju kosovskometohijskom Albancu Smailju Maljokaju!
Ovaj zapanjujući podatak proistekao je iz nedavnog "kupoprodajnog ugovora" (napisan na albanskom jeziku) koji je uredno sastavio advokat iz Peći Armand Krasnići, a zatim "overio" i Opštinski sud u ovom gradu.

- Od samog početka, nazovi, kupac, primalac punomoćja, advokati i svi drugi koji su učestvovali u ovoj neverovatnoj i nečuvenoj prevari teško su zloupotrebili mog mrtvog oca i falsifikovali sva potrebna dokumenta. U falsifikovanoj ličnoj karti prvo je pogrešno navedeno ime njegovog oca, odnosno mog dede, koji se zvao Tojo, a ne Taja, kako piše u ovom dokumentu. Posebna priča je o datumu rođenja mog oca, jer u ličnoj karti piše da je rođen 9. avgusta 1952. godine, a moj otac je rođen 1906. godine, dakle čitavih 46 godina ranije! Prema tim podacima, proizilazi da je moj otac mlađi od mene čak 16 godina, jer sam ja rođen 1936. godine. Na kraju, nalepili su i "prigodnu fotografiju" meni i porodici nepoznatog čoveka, koji bi, valjda, trebalo da bude moj otac Dragutin! Eto čime se sve služe! - s gorčinom i tugom u glasu priča za Glas Milan Migo Ivanović, Dragutinov najstariji sin.

Prevaranti su zatim falsifikovali i punomoćje kojim pokojni Dragutin "ovlašćuje" izvesnog Nisreta Ljajćija iz Rožaja da "u njegovo ime i za njegov račun" proda zemlju. Nova prevara usledila je sa "davanjem izjave" Dragutina Ivanovića. Ovu "izjavu" pokojni Dragutin "dao je" u Novom Pazaru 28. oktobra prošle godine advokatu Asimu Hadžibuliću.

U ovom "dokumentu" doslovno se navodi: "Ja, Dragutin Ivanović iz Vitomirice, opština Peć - Kosovo, sa l. k. P132016, izdate od strane SUP Peć, IZJAVLJUJEM svesno bez ikakvog pritiska ili mimo volje da sam dana 28. oktobra 2004. godine primio od Ljajći Nisetra iznos od 100.000 evra na ime dela kupoprodajne cene za prodatu nepokretnost - deo nepokretnosti u površini od 1 hektar i 59 ari od dela ukupne površine nepokretnosti po posedovnom listu br 6 Katastarska zona broj 71611015 Vitomirica. Ostatak kupoprodajne cene za prodatu nepokretnost biće mi isplaćen kada budem preveo prodatu nepokretnost na kupca. Izjavu dao i novac primio Dragutin Ivanović, Vitomirica, Peć, Kosovo".

Zanimljivo je da se na ovom papiru Dragutin Ivanović "potpisao" štampanim ćiriličnim slovima, ali je sva tri slova "I" u imenu i prezimenu "napisao" kao latinično slovo "N". Istog dana, Dragutin je u Opštinskom sudu u Leposaviću, na Kosovu i Metohiji, "svojeručno potpisao" ovu ispravu i "isti potpis priznao za svoj". Na kraju overene i od ovlašćenog radnika potpisane izjave navodi se da je "identitet imenovanog utvrđen na osnovu lične karte, odnosno dva svedoka".

"Kupac" već preprodaje zemlju

Milan Ivanović nedavno je razgovarao sa Smailjom Maljokuom iz obližnjeg sela Starodvorane, čovekom koji je "kupio" njegovo imanje na jednom od najlepših delova ovog pitomog metohijskog sela.
- Kad sam ga pitao da li zna šta je sve uradio, samo mi je rekao: "Ljudi su mi ponudili i ja sam kupio. Sada sam počeo i da preprodajem zemlju jer se odlično zarađuje", bez trunke stida ili griže savesti rekao mi je Maljoku - priča Milan Ivanović.
On će pravdu potražiti u redovnom sudskom postupku, a u njegovo ime tužbu protiv uzurpatora i svih drugih koji su učestvovali u ovom teškom krivičnom delu podneo je advokat iz Peći Slaviša-Saša Vukosavljević.

Ćerka "rođena" šest godina posle očeve smrti!

Podmuklu podvalu falsifikatori izveli su i sa "izjavom" Dragutina Ivanovića da je postigao zajednički dogovor sa svojom porodicom, odnosno da ona nije vršila nikakav pritisak i da to i potvrđuju. Ovaj "dokument" potpisale su Dragutinova supruga Sneža i ćerka Dragana, koja je, prema navodima iz lične karte, "rođena 4. septembra 1975", dakle šest godina posle Dragutinove smrti, koji je preminuo 11. februara 1969. godine!

P. Pašić


vesti po rubrikama

^tema

"Kupio" zemlju od mrtvog čoveka
Na ulici se ne rešava problem
Pandemija ptičjeg gripa izvesna
 
 


     


FastCounter by LinkExchange