GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 13. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zagrebački Večernji list pronašao dvojicu osumnjičenih Hrvata

Đinđića "ubili" dirigent i preduzetnik

Rajmond Rojnik, službenik u Koncertnoj direkciji u Varaždinu, kojeg je sa Zagrepčaninom Nedeljkom Dudukovićem, nedeljnik NIN označio kao učesnike u ubistvu premijera Zorana Đinđića, demantovali vezu sa atentatom

ZAGREB - Rajmond Rojnik, službenik u Koncertnoj direkciji u Varaždinu, kojeg je sa Zagrepčaninom Nedeljkom Dudukovićem, nedeljnik NIN označio kao učesnike u ubistvu premijera Zorana Đinđića, demantovali su vezu sa atentatom.

Večernji list je njihove izjave prekjuče preneo u tekstu pod nazivom "Srbi optužuju Hrvate za ubistvo srpskog premijera Đinđića", uz opasku da NIN "nije doneo službenu potvrdu svoje teorije".
- Nemam apsolutno nikakve veze s bilo kakvim nasiljem u Beogradu, a ponajmanje s ubistvom premijera Đinđića. Zapravo, ovo je tragikomična situacija. I više od toga! Jer ta teorija, plasirana u beogradskim medijima, verovatno mi može stvoriti niz problema - izjavio je novinarima Večernjeg lista mladi Rojnik, zatečen i zabrinut pozivom.

Rojnik, koji se kreće u muzičkim i umetničkim krugovima, te se bavi "glazbenom produkcijom", izjavio je da je u vreme atentata na Đinđića bio u Beogradu.
- Bio sam tamo na glazbenoj priredbi, s uglednim zagrebačkim dirigentom Vladimirom Kranjčecom. Nemam, niti sam imao ikakva kontakta s bilo kim iz kriminalnog, policijskog ili vojnog miljea u Jugoslaviji. Decidirano tvrdim da nemam veze s Legijom stranaca, niti sam ikad bio u njoj, a nisam bio ni profesionalni vojnik. Sve je to, uključujući i oružje, meni nepoznat svijet. Šokiran sam! - izjavio je za Večernji list Rojnik.

Dodao je i kako nema francusku putovnicu i da mu je jedina putna isprava koju ima hrvatska.
Nedeljko Duduković (53), privatnik iz Kumrovca, bio je u Srbiji na dan atentata, ali na sahrani svoje sestre Gordane i zeta Gojka Mrkića u Staroj Pazovi.

- Vratio sam se isti dan, a iz MUP-a su mi se javili s isprikom da zanemarim poziv za razgovor jer je došlo do greške - izjavio Duduković. I on je rekao da ima samo hrvatski pasoš i da je osamdesetih bio je načelnik vezistima u JNA, ali da se posle toga više nije aktivirao u vojsci.
- Držim da je to splet neugodnih okolnosti i da nije tragično bilo bi smešno- kaže Duduković.
Rojnik samo uopšteno odgovara foto-robotu osobe koja je viđena na granici na dan ubistva, a oni koji ga znaju nisu prepoznali njegovo lice na foto-robotu, tvrdi Večernji list.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Đinđića "ubili" dirigent i preduzetnik
Ubici roditelja 40 godina robije
Predložen pritvor za Makinu grupu