GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 13. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Demarš dođe ja se ne otcijepih

Glasine vam ekskluzivno donose stenogram sa nedavno održanog sastanka evropskih i crnogorskih zvaničnika povodom po ko zna koji put najavljenog referenduma kojim bi Crna Gora trebalo da se otcepi, a od čega - ne znamo

Đukanović: Đe ste, braćo evropejci, što činite? Jeste li nam donijeli ferman iz Brisela da se naša časna i nadasve ekološka Crna Gora ima otcijepiti od ugnjetavačke i velikosrpske Srbije i Crne Gore?
Evropejac 1: Ne, bougomi.
Đukanović: A vidi đavla. Kako nijesi izučio Dukljanski do kraja, avetinjo? Ne kaže se po naški ne vaše jes, nego da. Razumiješ?

Evropejac 2: Gospodine Đukanoviću, mi smo došli da vam donesemo što kažu kod vas katul ferman kad je reč o vašoj nezavisnosti. Od toga, za sada, nema ništa.
Vujanović: Auuu, bruka! Šta to reče, nesrećo? Kako nema ništa? Pa jesmo li mi zato smanjili šverc, to jest hoću da kažem tranzit cigareta u Evropu? Zar smo zbog toga uskratili gostoprimstvo onolikim Beloruskinjama i Ukrajinkama koje su šćele da se privremeno u smislu male privrede i širenja bratoljubilačkih odnosa zaposle u Crnu Goru? Jesmo li zato izgladnjivali ono jada od zajedničke vojske? Jesmo li zato Svetu isprali mozak da se prihvati predsednikovanja ovom jadu i čemeru od zajedničke države?..

Đukanović (Vujanoviću): Dobro, de, Filipe, ne palamudi. Ako ih naljutimo ima da nas ućeraju u savez sa Bosnom i Hrvatskom ili, ne daj Bože, da nas nećeraju da poštujemo sve one zakone koje smo s mukom usvajali.

Evropejac 1: Sve je to lepo, ali još nije vreme.
Kilibarda: A kad će bit' vrijeme, nesrećo? Znaš li ti da nama u januarskom ispitnom roku treba da diplomira oko hiljadu da ne kažem tisuću dukljanskih studenata u Beograd. To ti je, čoče, nama jedan posto glasačkog tijela. A Dukljanin kada ti jednom diplomira u Beograd taj se odmah zapati na Terazijama i onda zbogom separatizmu. Zadoje ga oni naši izrodi pjesnici i popovi srpstvom, uvale mu kakvo direktorsko mjesto i odmah počne da palamudi o tome da su Crnogorci, daleko bilo, Srbi.

Evropejac 1(tiho, Evropejcu 2): U pravu su Srbi kad kažu da je crnogorsko otcepljenje kao mačiji seks.
Evropejac 2 (tiho, Evropejcu 1): Zašto?
Evropejac 1(tiho, Evropejcu 2): Ni manjeg polnog organa, ni veće dreke.

Đukanović: Dobro de, ajde da se nagodima. Da se mi bar malo otcijepimo. Da rečemo da se za početak otcijepe dijelovi Crne Gore iznad hiljadu metara i ispod nula metara nadmorske visine. Tako bismo imali stratešku prednost jer bi smo mogli da odgovorimo artiljerijom na desant kiosk-crkvama po dukljanskim čukama s jedne strane, a da naplatimo vizu i boravišnu taksu srbijanskim turistima s druge strane.
Evropejac 1: Gospodine Đukanoviću, ako tako nastavite nahuškaćemo Srbe da oni organizuju referendum o otcepljenju od Crne Gore u Srbiji, pa kad vas počiste sa osamdeset posto za ima da pukne bruka i da onda vi ostanete nosioci Slobine vatre. Šta kažete na to?

Osim toga doneli smo vam i neke suvenire, kao na primer ovaj jubilarni paket od milion evra koji se slaže sa ovim ovde paketom zakona protiv korupcije i kršenja ljudskih prava.
Đukanović: I šta kažete, kako je kod vas? Ladno, jel da? Al standard, jebiga...


vesti po rubrikama

^glasine

Demarš dođe ja se ne otcijepih
Tarabića mrlje
Rečnik poznatih reči i pojmova
Vesti iz budućnosti
 


     


FastCounter by LinkExchange