GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 12. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Izložba zlatarstva u Novom Sadu

Ogrlica od 252.000

NOVI SAD - Novosadski sajam ovih dana je domaćin 10. međunarodne izložbe zlatarstva, časovničarstva i optike. Na ovom sajmu glamura, raskoši i sjaja, oko 80 izlagača iz Srbije i Crne Gore, Belgije, Grčke, Hrvatske, Poljske, Slovenije, Senegala i Turske predstavilo je svoje proizvode u Hali 1 Novosadskog sajma.

Na izložbi zlatarstva predstavljeni su najnoviji modni trendovi u izradi nakita, a najskuplji nakit izložen je na štandu slovenačke "Zlatarne Celje". Reč je o unikatnoj ogrlici od belog zlata, optočenoj dijamantima, čija je cena 252.000 dinara. "Zlatarna Celje" je eventualnim kupcima ponudila i najskuplji prsten (144.000 dinara) i narukvicu (167.500 dinara), koji su takođe izrađeni od belog zlata optočenog dijamantima.

Pomenuta ogrlica, međutim, nije najskuplji eksponat na ovom sajmu. Naime, firma "Habosa" iz Vrnjačke Banje izložila je ručno rađeni automatski sat švajcarskog proizvođača "perle" vredan 308.000 dinara. Ovaj sat proizvodi se u malim serijama, mehanizam za navijanje je od belog zlata, a brojčanik se pravi u više boja.

Pored nakita izrađenog tradicionalnim metodama obrade zlata, ove godine u trendu je emajlirano zlato u svim duginim bojama, ukrašeno sintetičkim kamenom. Oni koji više vole srebrni nakit, na Novosadskom sajmu mogu da nađu ručno rađene unikate u kombinaciji sa kaučukom ili ćilibarom, što je, kako kažu proizvođači, modni trend u svetu.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^vesti

Ogrlica od 252.000
Marku treba pomoć da dobije novo srce
Karićeva kupila lažnog Šumanovića
Novi počasni članovi SLD
Čudan fosil krokodila
Ponovo izlazi časopis Zmaj
   


     


FastCounter by LinkExchange