GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 12. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Banjalučanin Goran Antunović postao beskućnik u pedesetoj

Životari u staroj "ladi"

BANJALUKA - Banjalučanin Goran Antunović živi i spava u automobilu i u njemu će dočekati zimu jer stan više nema, a pomoć od porodice i nadležnih ne stiže tom 50-godišnjaku. Njegov dom je stara "lada", parkirana kod pijace u naselju Nova varoš, koju je, kaže, dobio od ljudi dobre volje. "Nekada sam imao posao, stan, porodicu i sve se to preko noći promenilo.

Sada sam bez igde ičega, živim i spavam u ovom autu", kaže Antunović. Bio je zaposlen u "Čajavecu", međutim ostao je bez posla i ikakvih primanja. Stan u kojem je živeo prepisao je deci i ženi, od koje se u međuvremenu rastao, a posle porodičnih problema ostao je i bez roditeljskog stana.

- Spavam u "ladi", preko dana sam tu oko pijace, uradim nešto, pomognem prodavcima i zaradim koju marku za život - priča Goran. Osim Crvenog krsta, čiju narodnu kuhinju posećuje da bi se prehranio, Antunović ističe da mu jedinu pomoć pružaju pijačari od kojih je i dobio svoj sadašnji dom - staru "ladu".

- Muž i ja smo videli da spava na betonu u haustoru na minus 17 i želeli smo da mu nekako pomognemo, pa smo mu ustupili naš stari auto - kaže Tatjana Lalijević, prodavačica na pijaci u Novoj varoši. Antunović priča da bi želeo da pronađe neko bolje prenoćište pre zime jer sedište nije krevet, a i noći su već hladne. Ovaj 50-godišnjak naglašava i da ne traži milostinju, da je spreman da radi i zaradi za život, ako mu se omogući, te da bi mu život krenuo nabolje kada bi umesto stare lade imao pravi krov nad glavom.


vesti po rubrikama

^iz eks yu štampe

Životari u staroj "ladi"
Oteo pištolj pljačkašu
Pevala i plakala
 


     


FastCounter by LinkExchange