GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 11. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vera Stanojević (59), lekar u penziji, nađena mrtva u svom stanu u Beogradu

Ubica doktorki smrskao glavu

Telo su pronašli Verina rođena sestra i policija Čukarice. U stanu nisu primećeni tragovi premetačine, a neobično je što su vrata bila zaključana, ali ključ nije bio u bravi

BEOGRAD - Beživotno telo Vere Stanojević (59), lekarke u penziji, zatečeno je juče oko 14 sati u njenom stanu u Kirovljevoj ulici broj 17 na Banovom brdu u Beogradu. Telo su pronašli njena rođena sestra i policajci OUP-a Čukarica.

Sestra je juče došla da vidi zašto joj Vera danima ne odgovara na telefonske pozive. Međutim, vrata stana na drugom spratu stambene zgrade u koji se Vera Stanojević skoro uselila bila su zaključana. Sestra je odmah posumnjala da se desilo nešto neobično. Kako Vera nije otvarala vrata, ona je obavestila policiju, koja je došla za vrlo kratko vreme i provalila u stan. Leš lekarke zatečen je na podu pored stola. Bile su primetne teške povrede glave i lokva krvi.

Kako za sada nezvanično saznajemo, u stanu nisu primećeni tragovi premetačine. Neobično je što su vrata bila zaključana, ali ključ nije bio u bravi. Sudeći prema zatečenom, Vera Stanojević je mrtva jedan do dva dana. Povrede glave su takve da se sumnja da su nanete tupim predmetom. Najverovatnije je bila udarena jer su povrede vidljive. Istraga će utvrditi da li na telu ima i drugih tragova nasilja. Predmet kojim je usmrćena nije pronađen tokom uviđaja.

Komšije iz susedne zgrade kažu da nisu u poslednjih nekoliko dana primetili ništa neobično. Mnogi od njih nisu ni poznavali pokojnu, jer tek odnedavno stanuje u ovom kraju. Neki su je znali samo iz viđenja.

- Poslednji put sam je videla pre dva dana. Malo toga znam o njoj jer se doselila kada je izgrađena ova zgrada. Bila je tiha i mirna žena. Koliko znam, stanovala je sama - ispričala je jedna od komšinica.

Telo Vere Stanojević prebačeno je na Institut za sudsku medicinu u Beogradu kako bi se uradila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti. Uviđaj policije trajao je više sati. Očekuje se da će posle policijske istrage biti poznato više detalja o ovom zločinu.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Ubica doktorki smrskao glavu
Devojka slomljene kičme čeka pomoć
Policajac polomio ruku tastu
Krali BMV Hrvatima
Taksista oteo pištolj razbojniku