GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 10. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ubijen otmičar Breninog sina

ZAGREB - Ubistvo hrvatskog državljanina Mojmira Radulovića je osveta za otmicu sina Lepe Brene, za koga je tražena otkupnina od dva miliona evra, prenosi Srna pisanje nedeljnika Globus. Radulović, koji je pred ženom i sinom ubijen 2. novembra u elitnom španskom letovalištu Kasteljdefels, pri čemu je žena teško ranjena, dok je sin prošao nepovređen, godinama je bio pod prismotrom hrvatskih službi bezbednosti kao pripadnik međunarodnog organizovanog kriminala.

Radulović, Crnogorac po nacionalnosti, pripadao je klanu Ratka Đokića, ubijenog u Švedskoj 2002. godine, koji je bio upleten u šverc cigareta, oružja, droge i ljudi, a bio je i u vezi sa Srđanom Jovanovićem, crnogorskim švercerom automobila, jahti i umetnina, piše Globus. List je naveo da je Radulović kriv i za utapanje 80 ilegalnih migranata blizu Italije.

Globus tvrdi da je Radulović poznavao Mila Đukanovića, ali i druge aktere, kako je navedeno, afere šverca cigareta između Crne Gore i Italije, za šta je bilo zainteresovano i italijansko tužilaštvo. Prema policijskim izvorima, Radulović je bio umešan u otmicu sina Lepe Brene i Slobodana Živojinovića, za koga je otkupnina od dva miliona evra isplaćena na području Dubrovnika. Napadači na Radulovića su znali da on ima pancirnu košulju, pa su mu, kad su mu kola presreli na ulici, sedam metaka ispalili u glavu.


vesti po rubrikama

^hronika

Leševi po autoputu
Stopirala istragu o smrti mladića
Za četiri dana uhapšeno osam opasnih kriminalaca
Ubijen otmičar Breninog sina
Sahranjen policajac