GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Rusija uvažava suverenitet SCG

BEOGRAD - Otvaranje Kancelarije ambasade Ruske federacije u Prištini je dobra vest - ocenio je Ivo Visković, šef Katedre za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka i nekadašnji ambasador SCG u Sloveniji. Okolnosti u kojima je ta Kancelarija otvorena, kao i njen naziv, odražavaju korektan stav Rusije prema SCG, objašnjava Visković.

- Ruska ambasada je u Beogradu, a otvaranjem Kancelarije ambasade Ruske federacije u Prištini, Rusija je pokazala da uvažava suverenitet SCG. Neke druge države nisu tako postupile - kaže Visković i podseća da u Prištini već četiri godine postoje slične kancelarije brojnih država.

- Rusi su sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova SCG razgovarali o otvaranju Kancelarije za vezu u Prištini i najavili su njeno otvaranje. Preko te kancelarije oni će se direktno, sa terena, informisati. Za predstavnika Kancelarije postavili su sjajnog diplomatu, srednje generacije, što ukazuje da su zainteresovani da na najbolji mogući način učestvuju u procesu pregovora i donošenja odluka o budućnosti Kosova i Metohije - kaže Ivo Visković.

D. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

Koštunici poslanici zadnja rupa na svirali
Diplomatski boj za Kosovo
Nema više dobrovoljnih predaja
Život ljudi važniji od državnosti
Paskaš svedočio protiv kolega
Rusija uvažava suverenitet SCG
 


     


FastCounter by LinkExchange