GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Paskaš svedočio protiv kolega

BEOGRAD - Bivši načelnik GŠ VSCG Dragan Paskaš tokom jučerašnjeg svedočenja u istrazi oko afere "pancir" rekao je da nema nikakve veze sa tim poslom.

- Nije mi poznato da je u avgustu doneta neka odluka Saveta ministara o opremanju vojske. O zaključivanju ta dva ugovora saznao sam krajem avgusta ili početkom septembra kada sam sleteo na aerodrom po povratku iz Prištine, i to iz novina. Odmah mi je ministar Davinić tražio da dam izjavu za štampu, ali sam odgovorio da ništa ne znam, te da ne mogu ni da dajem izjave - rekao je Paskaš i dodao da u avgustu nije imao nikakav razgovor, ni telefonom, niti posredno s Davinićem.

- U konkretnom slučaju pukovnik Jovica Vučković je zloupotrebio službeni položaj, jer je mimo mog naređenja, a po usmenom zahtevu generala Živanovića, dostavio proračun (o nabavci opreme) direktno Ministarstvu odbrane. Smatram da je trebalo da budem konsultovan kao načelnik GŠ i da budem upoznat s ova dva ugovora - kazao je on.

Paskaš je rekao i da je Mile Dragić dolazio kod njega dva -tri puta dok je bio načelnik GŠ, ali da sa Dragićem nikada nije razgovarao o količini i vrsti nabavke, već ga je u vezi s tim upućivao na Ministarstvo, koje je i nadležno.
Posle Paskaša iskaz je juče dao i Ljubodrag Lazić iz Dragićeve firme.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Koštunici poslanici zadnja rupa na svirali
Diplomatski boj za Kosovo
Nema više dobrovoljnih predaja
Život ljudi važniji od državnosti
Paskaš svedočio protiv kolega
Rusija uvažava suverenitet SCG
 


     


FastCounter by LinkExchange