GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izrečena presuda Čedomiru Jovanoviću (69) zbog ubistva bratanca

Za kasapljenje 13 godina

BEOGRAD - Čedomir Jovanović (69) osuđen je juče u beogradskom Okružnom sudu na 13 godina robije jer je ubio bratanca Stanišu Jovanovića 31. avgusta ili 1. septembra prošle godine, u svojoj kući, u Ulici bežanijski zimovnik broj 8 u Beogradu.

Ovaj zločin ući će u anale sudske patologije jer je Jovanović prvo zaklao bratanca sekirom, a potom mu isekao noge iznad kolena kako bi telo spakovao u kutiju kauča u dnevnoj sobi. Sud je utvrdio da je Jovanović prišao bratancu s leđa, dok je sedeo za stolom. Zamahnuo je sekirom i zadao mu sedam udaraca po glavi i vratu. Posle ubistva je iskasapljeno telo danima krio u kutiji kauča. Policija je zločin otkrila tek deset dana kasnije. Jovanović se sam prijavio kada je video policajce, koji su sasvim drugim povodom bili kod njegovog komšije, misleći da traže njega.

Čedomir je tvrdio da ga je Staniša maltretirao i da je zbog toga digao ruku na njega, ali sud to nije prihvatio. Otežavajuća okolnost je činjenica da je pokušao da prikrije zločin.

- Čedomir je bez povoda usmrtio bratanca. U tom trenutku bio je u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno. Olakšavajuća okolnost je što pre ovog ubistva nije osuđivan i što je stariji čovek - rekla je sudija Milena Rašić.

Pre izricanja presude Jovanović je u svojoj završnoj reči rekao: "Uopšte nisam kriv", dok je njegov branilac po službenoj dužnosti tražio da bude osuđen za ubistvo na mah. Sud je juče odbio da mu ukine pritvor i odbacio sugestije njegovog advokata "da je bezopasan po okolinu". Jovanović inače ima četvoro dece sa kojima već godinama nije u kontaktu.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Dajana štitila ubicu iz ljubavi
Pedofilu tri godine zatvora
Vandali oštetili 42 spomenika
Za kasapljenje 13 godina
Razbojnici pčelaru smrskali glavu