GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Penzioner Milomir Milovanović (67) osuđen zbog bludnih radnji

Pedofilu tri godine zatvora

Milovanović je tvrdio da nije pipkao devojčice. Njegova odbrana sastojala se u tome da su mu sve namestili sin i snaja sa kojima je od ranije u lošim odnosima

BEOGRAD - Milomir Milovanović (67), penzioner iz Padinske Skele, osuđen je juče na tri godine zatvora zbog bludnih radnji nad devojčicama od četiri i šest godina. Presudu je izrekla sudija Nataša Šećerov u Prvom opštinskom sudu u Beogradu.

Milovanović je u ruke policije pao u junu ove godine kada su ga prijavili roditelji jedne od devojčica pošto se dete požalilo sestrama da da joj čika Milomir radi i priča stvari za koje joj je rekao da ne sme da kaže mami i tati. Prema optužnici, nad jednom od devojčica bludničio je ove godine, a nad drugom od početka 2003. godine. Utvrđeno je da devojčice nisu fizički zlostavljane.

Tokom postupka, Milovanović je tvrdio da nije pipkao devojčice. Njegova odbrana sastojala se u tome da su mu sve namestili sin i snaja sa kojima od ranije ima nesređene porodične odnose. Optužili su ga za bludničenje, kako bi se navodno dokopali imovine i njegovog novca. Sudski veštak, neuropsihijatar, utvrdio je da ne pati od patološkog poremećaja, niti da su kod njega primećene seksualne devijacije.

Sudu je juče dostavljen nalaz sudskog veštaka, psihologa Dušanke Garić, u kojem se navodi da su devojčice preživele stresno iskustvo. Veštak konstatuje da devojčice pokazuju simptome stresa i anksioznosti, a jedna od njih ima i napade plača. Sudija Šećerov je juče u zatvorenom delu suđenja pročitala izjave devojčica koje su dale istražnom sudiji, u kojima opisuju gde ih je vodio i šta im je radio.

U završnoj reči tužilac je tražio da se Milovanović kazni zatvorom, navodeći kao otežavajuću okolnost da je zloupotrebio poverenje dece i njihovih roditelja. Branilac okrivljenog, advokat Nemanja Vasiljević rekao je u završnoj reči da ima poverenja u svog klijenta i da ne veruje iskazima devojčica. Vasiljević je rekao da je Milosavljevićeva snaja Dragana nagovorila roditelje devojčica da ga optuže i istakao da deca u kritičnom razdoblju govore ono što će udovoljiti osobi koje za njih predstavljaju autoritet. Njegov predlog da se devojčice ponovo saslušaju je odbijen, jer bi prema mišljenju veštaka to za njih bila trauma.

Milovanović je juče plačući molio sudiju da mu dozvoli da se leči jer je teško bolestan i odbačen od porodice. Rekao je da su ga u beogradski SUP odveli sin i snaja izigravajući policajce. Sud je prihvatio predlog Milovanovićevog branioca da mu se ukine pritvor do pravosnažnosti presude.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Dajana štitila ubicu iz ljubavi
Pedofilu tri godine zatvora
Vandali oštetili 42 spomenika
Za kasapljenje 13 godina
Razbojnici pčelaru smrskali glavu