GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Firma "Peksim solušn" poklonila ekonomskim školama bankarski program vredan 100.000 evra

Virtuelne banke u školama

BEOGRAD - Sedam ekonomskih škola u Srbiji u kojima je ove godine uveden obrazovni profil bankarski službenik dobiće od firme "Peksim solušn" bankarski softver vredan 100.000 evra. Ovaj poklon će učenicima omogućiti da dobiju obrazovanje koje je u skladu s vremenom i praksom. Goran Genčić, direktor "Peksim solušna", kaže da će učenici, zahvaljujući ovom softveru, imati virtuelnu banku u učionici.

- Naša firma obezbeđuje kvalitetne programe za banke i nedavno smo za to dobili nagradu Mikrosofta. Učenici će raditi u programima tako da će po završetku školovanja banke dobiti kvalitetan kadar koji neće morati dodatno da usavršavaju. Na kompjuterima instaliraćemo aplikacije koje će omogućiti učenicima da uđu u virtuelni svet banke. Uz pomoć nastavnika, koje ćemo posebno obučiti, đaci će ući u poslovni sistem banaka, naučiti kako da koriste program i simulirati poslovni proces. Tako ćemo poslovni proces preneti u učionice - objašnjava Genčić.

Bankarski službenik je novi obrazovni profil koji je ove školske godine uveden u Prvu ekonomsku školu, Pravni-birotehničku školu "9. maj" u Beogradu i ekonomske škole u Čačku, Nišu, Subotici, Užicu i Kragujevcu. Razvijen je u uskoj saradnji sa menadžerima i službenicima banaka, a zamišljen je tako da učenici dobiju praktična iskustva.

Reformu srednjeg stručnog obrazovanja Ministarstvo prosvete i sporta počelo je pre tri godine, a Nemačka organizacija za tehničku saradnju pomaže Ministarstvu u oblasti ekonomije, prava i administracije. Slobodan Vuksanović, ministar prosvete, potpisao je juče memorandum o međusobnoj saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju i firmom "Peksim solušn".

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Neprijatelje šalju u ludnicu
Vozovi iz Slovenije došli preko Nemačke
Na jednu vakcinu čeka više od 200 ljudi
Virtuelne banke u školama