GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 9. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sportska sala posvađala KK "Poštar" i Srednju tehničku PTT školu

Troši se sala od korišćenja!

Ljiljana Radičević već 26 godina trenira mališane koji sanjaju da "ubacuju" trojke kao Saša Đorđević ili da zakucavaju kao neki NBA centar. Ona je prvi stručnjak košarkaškog kluba "Poštar" i radi sa decom od šest do 18 godina. Humanitarna organizacija "Karitas SCG" uložila je u Srednju PTT školu 33.000 evra.

- Biću neskromna, pa ću da kažem da je novac u školu uložen na moje zalaganje. Klub je na taj način trebalo sebi da obezbedi treninge u školskoj sali - kaže Radičevićeva. - Realizacija ugovora je počela januara 2002. godine, tako da je novac uložen u rekonstrukciju spoljašnjih terena za košarku i rukomet, muške i ženske svlačionice su kompletno sređene, pojačano je osvetljenje u sali, a uređen je i prilaz terenima, kao i staza oko terena uz zgradu škole.

Prema njenim rečima, sklopljeni ugovor je važio do juna 2003. godine. Kad je istekao, škola nije želela da ga produži i uzeli su joj ključeve.

Mini basketaši

Od decembra startuje mini-basket liga Palilule za decu od prvog do četvrtog razreda. Do sada se prijavilo devet škola i to je prvo takmičenje te vrste u zemlji.
Igraće se po pravilima mini-basketa, svako sa svakim. Akciju organizuje KK "Poštar", a podržava Danilo Bašić, predsednik SO Palilula.

Ali, stvari nikada nisu samo crne ili bele, bar ne kod nas. Prema rečima Milenka Popovića, direktora Srednje tehničke PTT škole, iz kluba su poslali dopis kojim traže da se ugovor produži i ove školske godine. To, izgleda, neće biti moguće, a razloga je nekoliko.

- Školski odbor smatra da sala može da se izdaje u komercijalne svrhe, ali za džabe ne može nikome. Zašto se deci naplaćuje članarina, a škola taj novac ne dobija? - pita Popović. - Uostalom, sala je ponovo ruinirana, deo plafona je pao, na sreću pa nijedno dete nije bilo u blizini. Morali smo da ga "obijemo" da bismo nastavili da koristimo salu. Uskoro očekujemo sredstva za saniranje unutrašnjosti sale ispočetka jer deca su u opasnosti. Sala se koristi ceo dan, od 7.30 ujutru do 20 sati, jer je tu i "Rade Končar". A ruku na srce, klub je tražio termine uveče.

Prema njegovim rečima, košarkaški klub "Poštar" je imao ugovore od 1999. do 2001. godine i potom od 2001. do 2003. godine i taj ugovor je sklopljen sa Školskim PTT centrom, koji je u međuvremenu, odlukom Vlade Srbije, ukinut. Školske 2003/2004. klub nije koristio salu, a prošle školske godine su je koristili na konto tih radova. Problem je i to, prema Popovićevim rečima, što se klub nije zaštitio nijednim pisanim dokumentom, što potvrđuje i Ljiljana Radičević.

U međuvremenu, ona je iznajmila malu salu u Višnjici u školi "Ivan Milutinović". Treniraju i u školi "Jovan Popović" i u Sportskom centru "Tašmajdan". Oni su, kaže, imali srca i sluha da im izdaju termine.

- Ne tražimo da nam poklone te termine, jer plaćamo i druge škole. Posle silnih napora nekih ljudi, prošle godine dobili smo tri termina - navodi Radičevićeva. - Zaista sam povređena i ogorčena njihovim ponašanjem. A platili smo, kroz donaciju, bar za šest narednih godina. Deca me svaki dan pitaju kad će u PTT školi da treniraju, jer u drugim salama nemamo tako dobre uslove za trening. Ne znam više ni šta sebi da kažem, a ne deci. Za zakup u školi "Ivan Milutinović" klub izdvaja 1.050 dinara (plus PDV) za sat vremena treninga. Mesečni troškovi su oko 26.000 dinara.

J. Vučić


vesti po rubrikama

^Beograd

Troši se sala od korišćenja!
BMV brži od policije
Drž'te lopova
Proslavljen Mitrovdan
Nagrađen najbolji grafit
Više privatnika u prigradskom prevozu
Asfaltiranje u Kumodražu u završnoj fazi
Sinoć u gradu: Suzavac razbio pankere
Gradske vesti: Infarkt za volanom
 


     


FastCounter by LinkExchange