GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 8. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kostić: I umrli za opoziv

NIŠ - Gradonačelnik Smiljko Kostić osporio je juče pred odbornicima Gradske skupštine 7.844 potpisa građana na peticiji za njegov opoziv, čiji je predlagač DS. Kostić je to učinio na osnovu izveštaja koje je zatražio i dobio od MUP-a i gradske Uprave za informatičko-komunikacione tehnologije. Gradska izborna komisija (GIK) prihvatila je kao autentične potpise 27.313 građana, što je za više pet hiljada više od zakonskog minimuma od 10 odsto biračkog tela, i zakazala izjašnjavanje o opozivu gradonačelnika za 4. decembar. Skupština grada juče je na vanrednoj sednici raspravljala o odobravanju 9,7 miliona dinara rebalansom gradskog budžeta za realizaciju ovog "referenduma".

Kostić je naveo da među potpisnicima peticije, a poređenju sa gradskim biračkim spiskom, ima umrlih, zatim građana sa netačnim matičnim brojevima, netačnim prezimenima, pogrešnim adresama stanovanja, raseljenih i onih koji u Nišu nemaju stalno mesto boravka. Upozorio je i da je čitav postupak za njegov opoziv morao biti po proceduri koja važi i za izbor gradonačelnika, napominjući da GIK tu proceduru nije poštovala počev od formulara za potpise, pa do načina njihove overe.

Zamenik gradonačelnika Dejan Rajčić naveo je i da se na peticiji pet puta ponavljaju ime i prezime i podaci o Miodragu Radoviću, odborniku DS-a koji je inače GIK-u svojim potpisom i pečatom stranke garantovao autentičnost potpisa. Niški gradonačelnik je upozorio odbornike da je u pitanju krivično delo za koje je zaprećena kazna od 3 do 5 godina, dodajući da on lično neće podnositi krivične prijave.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^tema

Srbi, narod koji nestaje
Od side se leči oko 600 pacijenata
Kostić: I umrli za opoziv
 
 


     


FastCounter by LinkExchange