GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 8. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Burna politička jesen u Borinoj varoši: opozicija traži promene na čelu opštine

Rešili da smene gradonačelnika

Opozicija traži opoziv predsednika opštine Miroljuba Stojčića i smenu direktora RTV-a Olivere Đorđević

VRANJE - U Vranju je počelo prikupljanje potpisa za opoziv predsednika opštine Miroljuba Stojčića. Inicijativu je pokrenulo 20 odbornika opozicionih stranaka (Nova Srbija, PSS i DS) i grupa građana Pokret za Vranje.

Povod za ovu akciju, koja treba da se okonča referendumom na kojem građani treba da se izjasne o opozivu predsednika opštine, bila je nedavna odluka koalicione većine na vlasti da se posredstvom lokalne Radio-televizije Vranje ne prenosi nedavna sednica SO.

Predsednik Opštinskog odbora Nove Srbije Radoslav Mojsilović rekao je da opoziv gradonačelnika Stojčića traži i zbog toga što je kao predsednik svih građana opštine svojevremeno napustio konstitutivnu sednicu SO, a da se zbog toga građanima nikada nije izvinio. Ali ne samo to.

-Ni do danas Stojčić nije postupio po izvršnoj sudskoj presudi da vrati opštini stan koji je prisvojio na nezakonit način. Stojčić opstruira da odborničkim klubovima obezbedi kancelarije u zgradi opštine. Mimo odredaba Zakona o lokalnoj samoupravi, prihvatio je odluku da broj članova Opštinskog veća bude 11 plus dva. Nikada gradonačelnik nije odgovorio gde su budžetska sredstva koja su bila deponovana u Eksim banci. Ništa nije preduzeo da se u opštinskoj upravi poštuje kodeks ponašanja zaposlenih. Ni prstom nije mrdnuo da spreči kriminal u javnim preduzećima, čime preuzima ulogu saučesnika u tim poslovima - rekao je Mojsilović.

Stojčiću se zamera i to da nije stavio veto ni na jednu nezakonitu odluku SO Vranje. Opozicioni odbornici takođe smatraju da je Miroljub Stojčić dosadašnjim delovanjem pokazao da je izuzetno loš predsednik opštine, ali odličan demagog.

Ljubiša Ordić iz PSS Bogoljub Karić kaže da opozicija traži smenu direktorke RTV-a Vranje Olivere Đorđević.
-Svojim nalogodavcima iz lokalne vlasti, odlukom da prekine direktne TV prenose sednica SO, napravila još jedan sraman potez, kojim RTV Vranje postaje TV Bastilja. Smenu tražimo i zbog toga što direktorka nije realizovala odluku SO Vranje o uvođenju emisija za romsku nacionalnu zajednicu. Čuvajući svoju, i fotelje ljudi u lokalnoj samoupravi, direktorka pokazuje kakav će biti njen odnos prema opoziciji u izborima koji samo što nisu raspisani - rekao je Ordić.

Da bi se organizovao referendum na kojem građani Vranja treba da se izjasne o opozivu gradonačelnika Miroljuba Stojčića, ovdašnja opozicija treba da prikupi oko 7.300 potpisa Vranjanaca.

B. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Rešili da smene gradonačelnika
Divlje groblje na privatnoj njivi
Jedan je zakon, a mnogo zaklona
Država konfiskovala Fabriku "Udarnik"
Svi bi kod Gadafija
Restauracija Caričinog grada
   
 


     


FastCounter by LinkExchange