GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 8. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Da li je ponašanje ministra za kapitalne investicije nevažno danas za Srbiju?

Sa ovakvim Veljom ne možemo u Evropu

Dragan Kojadinović: Osuđujem Ilića, ali neka i mediji budu taktičniji

BEOGRAD - Posle kraće pauze, Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, ponovo je "u formi". Baš kad se učinilo da je (konačno) prestao sa uvredama i nedoličnim rečnikom na račun novinara, opet je nastavio u starom maniru. To što on ima običaj da se malo-malo pa istrese na predstavnike sedme sile, moguće da je njegov problem. Ali, Ilić je ipak visoki državni funkcioner i ako već sam ne zna kako da javno nastupa, sigurno bi neko trebalo da mu skrene pažnju na to - u ovom slučaju, po opisu posla, premijer Koštunica.

Kao i na činjenicu da jednostavno ne želi da raspravlja o "aferi lokomotive". Međutim, upravo iz premijerove stranke poručuju da u ovom trenutku, kad se rešavaju pitanja Kosmeta i pridruživanje EU, ponašanje Ilića i nije toliko važno (?!). Znači li to da svako od nas uskoro može da očekuje da bude išutiran od ministra, ili da nam javno psuje najbližu familiju kad god mu se ne svidi neko pitanje ili tekst?

- Potpuno je nevažno u kojem se trenutku dešavaju ispadi i ja sam već osudio takvo ponašanje ministra Ilića. Ipak, smatram i da bi novinari trebalo da budu taktičniji, da ne provociraju sagovornika i da ga barem saslušaju pre nego što postave pitanje - kaže za Glas Dragan Kojadinović, ministar kulture i informisanja. On je dodao i da smatra i da je sam Ilić shvatio da je pogrešio i da je ponovo učinio nešto što ne sme da mu se događa.

- Način komuniciranja ministra Ilića i dosad je bio potpuno neprimeren, bahat i primitivan, a posle izjave premijerovog savetnika Vladete Jankovića da su sad Kosovo i EU važniji od toga, mislim da će ministar za kapitalne investicije tek sada dobiti krila - smatra Jelena Vlajković, psiholog. Ona kaže i bi Ilić trebalo da zna da mu je, kao ličnosti na vrlo visokom položaju, jednostavno u opisu posla dobra komunikacija sa medijima.

- Sada, pored Kosova, imamo prilično veliki problem i sa Evropskom unijom, jer tamo sigurno ne možemo ući sa ministrima koji ne poštuju javno mnjenje i medije i prema njima se ovako ponašaju. U demokratskim državama ovakvo ponašanje jednostavno se ne toleriše - poručila je Vlajkovićeva.

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Rešenje ne sme biti nametnuto
Sa ovakvim Veljom ne možemo u Evropu
Unija nam odškrinula vrata
Ministri EU: Nema podele Kosova
Sporazum i pre novembra 2006.
General Paskaš danas na saslušanju
 


     


FastCounter by LinkExchange