GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 8. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ljubavni par Hajdin Hasani (24) i Dajana Žigić (20) nađeni mrtvi

Policajac ubio devojku pa sebe

Hasanai iz službenog pištolja prvo pucao u Dajanu, a zatim počinio samoubistvo na periferiji Zrenjanina. Dajana je radila na TV Luna, a nekoliko dana pre tragedije nije bila na poslu jer ju je Hasani pretukao

ZRENJANIN - Hajdin Hasanai (24) iz Zrenjanina i Dajana Žigić (20) iz Kleka pronađeni su juče, u ranim jutarnjim satima, mrtvi u automobilu "opel kadet", registarskih oznaka ZR 393 - 48, koji je bio parkiran na Letnjem putu između Ulica Franje Kluza i Igmanske, na periferiji Zrenjanina. Istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Goran Zec rekao je da prvi rezultati istrage ukazuju da je Hasanai, inače doskorašnji policajac SUP-a Zrenjanin, iz službenog pištolja prvo pucao u Dajanu, a zatim počinio samoubistvo. U njegovoj desnoj ruci nađen je pištolj, a oboje imaju po jednu prostrelnu ranu u predelu glave.

Policajac početnik

Kako Glas saznaje u zrenjaninskoj policiji, Hasanai se nedavno zaposlio u SUP-u Zrenjanina. Njegove kolege ističu da je, iako početnik, Hasanai bio pravi profesionalac i da ih je sve iznenadio ovaj tragičan događaj. Otac mu je, kako navode u policiji, jedan od retko dobrih ljudi i službenika, angažovanih u odeljenju kriminalne tehnike.

Slučaj je policiji prijavio jedan od stanara u pomenutoj ulici, koji je oko pet sati primetio parkirano vozilo crvene boje. Automobil u kojem su pronađena dva leša vlasništvo je Hasanaija. Policija je po dolasku na mesto zločina Hasanaijevo beživotno telo zatekla na mestu vozača, dok je Dajanino bilo na sedištu suvozača. Prema nezvaničnim informacijama, on i Dajana su bili u ljubavnoj vezi.

Hasanai je, kako saznajemo, pre nekoliko godina iz Prištine došao u Zrenjanin, dok je Dajana živela u izbegličkom naselju u Kleku. Ona je sa majkom, ocem i dve sestre došla iz Sarajeva. Pre nekoliko meseci se zaposlila na lokalnoj TV stanici Luna, gde je radila kao novinar i voditelj. Pre nekoliko dana u njenoj porodičnoj kući bilo je organizovano veselje, jer joj se najstarija sestra Darija udala. Kako saznajemo, tragediji je prethodio jedan incident, pošto je Hasanai pre nedelju dana pretukao Dajanu. Ona zbog vidljivih modrica nije mogla da se pojavi pred kamerama, zbog čega TV Luna nije emitovala vesti.

Hasanai je, prema rečima komšija, bio prgave naravi, baš kao i njegov otac, koji takođe radi kao policajac. Zbog čega se ovaj policajac odlučio da počini ubistvo i samoubistvo juče nije bilo poznato.

K. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Policajac ubio devojku pa sebe
Diler Aca skočio u ruke policiji
Ubijen poznati pirotski pčelar
 


     


FastCounter by LinkExchange