GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 8. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pritužbe komšije na rad zemunskog dragstora "Marko"

Bube šetaju po hlebu

Otkad sam našla insekte koji šetaju u kutiji za jaja zaobilazim ovu radnju, kaže jedna od mušterija

Stanovnici prigradskih naselja i gradske periferije već godinama imaju probleme zbog lokalnih prodavnica prehrambene robe koje prodaju namirnice čiji je rok upotrebe istekao. Tu hranu, prema rečima upućenih kupaca, vlasnici prodavnica povlače iz svojih objekata u centru grada nakon što joj istekne rok, i prodaju je na periferiji jer tamo imaju manju konkurenciju, pa je veća šansa da se neispravna roba ipak proda.

Inspekcija danas u sztr "Marko"

Kako bismo proverili ove brojne pritužbe, a naročito problem buba, obratili smo se telefonskim putem zaposlenima u SZTR "Marko" tražeći gazdu. Sestra vlasnice radnje, Milanka, nije zvučala ni malo iznenađeno.
- Pa dobro. O tome morate razgovarati sa vlasnikom koji nije tu - rekla je Milanka. O ovom slučaju obavestili smo i beogradsko odeljenje Republičke sanitarne inspekcije koji su nam obećali da će danas obići spornu radnju.

Jedna od ovakvih prodavnica je, prema pritužbama građana, SZTR "Marko", u Bačkoj broj 70 u Zemunu, čija vlasnica, kako kažu u nadležnoj opštini, ima nekoliko prodajnih objekata u Beogradu. "Marko" je, prema rečima komšija, poznat još i po visokim cenama i namnoženim bubama koje slobodno šetaju po nezapakovanoj hrani.

-Donedavno sam redovno kupovala kod "Marka" jer ima širok asortiman, ali, od kako sam pronašla bube u kutijama sa jajima, zaobilazim ih u širokom luku. Komšinica mi se više puta požalila da je kupila "7 Days", namaz "Sirko", "Jogud" i čokoladice kojima je istekao rok trajanja, kaže Zemunka Ana i dodaje da je na nekim mlečnim proizvodima viđala prepravljane ili delimično izbrisane datume roka trajanja. Na njima je, kako kaže, ostavljen mesec i godina, ali obrisan dan do koga je proizvod upotrebljiv.

- Ne kupujem u "Marku" zato što sam viđala da bube pretrčavaju preko hleba i kifli, a bilo ih je i u rinfuznoj testenini - kaže žena koja je htela da ostane anonimna.

Kupci su u prodajnim objektima istog vlasnika viđali i bolesne i povređene radnike kojima je po njihovom svedočenju gazda odbio da da slobodan dan.

D. Milošević


vesti po rubrikama

^Beograd

Bube šetaju po hlebu
Pao na beton sa pet metara
Umesto vazdušne luke golf tereni?
Ramazan stvorio pometnju
Sve više mladih boluje od srčanih bolesti
Ambasador otvorio dva igrališta
Leti u prirodi, zimi u hodniku
Sinoć u gradu: Bis za Beograd
Gradske vesti: Konj udario devojčicu
 


     


FastCounter by LinkExchange