GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tehno vesti

 

MP3 plejer i švajcarski nožić

Fitma Snjissbit je u svoju je ponudu odlučila da ugradi i deo tradicije, pa je razvila kombinaciju MP3 plejera i originalnog vojnog švajcarskog nožića. Uređaj dolazi u ponudi sa memorijskim kapacitetima od 1,2 i 4 GB, a moguće ga je odvojiti od noža i koristiti zasebno. Plejer može da reprodukuje MP3, WMA i OGG formate, ima ugrađen FM tuner i LCD ekran, a dimenzije su mu 74h22h24 mm. Baterija može da izdrži do 8 sati. Cene uređaja će iznositi 276 dolara za 1 GB memorije, 415 dolara za 2 GB, a uređaj sa 4 GB se na tržištu očekuje idućeg proleća.

Asusova nova serija VGA kartica

Asus je prestavio novu seriju grafičkih kartica EAX1600 koja uključuje modele EAX1600XT SILENT/TVD/256M i EAX1600PRO/TD/256M. Kartice sadrže ATI Radeon X1600 seriju grafičkih čipova i opremljene su aplikacijama koje dopuštaju korisnicima snimanje akcija tokom igre. Sistem za hlađenje se sastoji se od 2 cevi i jednog povećeg bazena" sa strane, i sigurno će izdržati i najljuće igrače. Silent kartice će raditi na taktu 590/1380 MHz, a PRO na 500/780 MHz

Uskoro 37 miliona iPod plejera

Analitičari tvrtke Piper Jaffray predviđaju da će Apple do kraja ove godine "ubosti" cifru od 37 miliona prodatih iPod uređaja. Procena je bazirana na trenutnom trendu prodaje iPod-a i na osnovu broja uređaja koji su pušteni u prodaju za predviđeni vremenski period. Prema analizi sajta Amazon.com u prvih deset elektronskih uređaja dva su iPod-a, a u prvih dvadeset uređaja, ta cifra je udvostručena. I još treba uzeti u obzir predstojeće praznike.

Fujitsu Siemens LIFEBOOK P7120

Fujitsu Siemens novim prenosivim računarom LIFEBOOK P7120 odgovara na zahteve za malim, laganim notebook personalcima. Notebook je visok 2.5 cm i težak samo 1.28 kg. Računar ima 10.6 inčni WXGA ekran sa Crystal View Tehnologijom i LED pozadinskim osvetljenjem. Zaštitne funkcije modela P7120 su biometrički senzor otiska prsta i TPM (Trusted Platform Module), koji se ponaša kao hardverski zatvor za lozinke i kriptovane ključeve. LIFEBOOK P7120 će biti dostupan na tržištu u decembru.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

Dokumenta na čipu
Kako se gradi ime?
Stigla rešenja i za finansijski sektor
Predstavljamo: Atraktivni BenQ model AX72
IT barometar: Krah štampanih medija!
Telefonika kupuje operatera O2
Naiva.A, dosadan ali ne i opasan
Tehno vesti: MP3 plejer i švajcarski nožić
 


     


FastCounter by LinkExchange