GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Selektor SCG objavio spisak igrača za gostovanja u Kini i Južnoj Koreji

Istočna masaža

Ovo je jedna od boljih prilika da se bez grča odigraju utakmice. Da citiram Živojina Mišića: Nema pobede bez dobre logistike. Naša logistika za SP počinje danas, rekao je Petković

Selektor Ilija Petković zaključio je prilikom jučerašnjeg objavljivanja spiska za azijsku turneju da nemamo vremena za gubljenje, odnosno da su pripreme za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine praktično već počele. Podsetimo, plavi 13. novembra u Nanjingu, sa početkom u 20.30 časova, igraju protiv Kine, a tri dana kasnije, na "Olimpijskom" stadionu u Seulu, sa početkom u 13 časova dočekaće ih Južna Koreja.

- Ovo nisu samo prijateljske utakmice, pošto već sada moramo da formiramo tim za Nemačku - rekao je Petković. - Cela fudbalska organizacija mora temeljno da se pripremi za SP kako kasnije ne bi bilo nikakvih improvizacija.

Da Kovačević nađe klub

Petković je istakao da će, u zavisnosti od broja dozvoljenih izmena, u Kini i Koreji svi pozvani dobiti priliku da se dokažu:
- Nikog ne vodim da ne bi igrao. I za (Olivera) Kovačevića, koji i dalje traži klub, to će biti lepa prilika da reši svoju situaciju - kaže Petković.

Selektor zbog povreda nije mogao da računa na Dragutinovića, Gavrančića i Vidića. Dudić je oslobođen pošto na dan utakmice sa Kinom "mora" da se oženi, a Đorđević i Duljaj su neophodni svojim klubovima, Olimpijakosu i Šahtjoru.
- Protiv povreda ne možemo, a što se tiče Đorđevića i Duljaja mislim da je bolje sada izaći klubovima u susret, a ne kasnije kad pripreme budu bile u punom jeku. Ovo je jedna od boljih prilika da se bez grča odigraju utakmice. Da citiram Živojina Mišića: Nema pobede bez dobre logistike. Naša logistika za SP počinje danas - rekao je Petković.

Selektor se na kraju osvrnuo na kaznu FIFA, koja je izrečena zbog nemilih scena na meču sa BiH, kao i na mogući raspad državne zajednice:
- Prazne tribine su nam nauk. Mi smo zemlja članica FIFA i moramo da se ponašamo po propisanim pravilima. Sa SCG neka bude ono što budućnost donese. Ipak, mišljenje stručnog štaba i igrača je da bi moralno i časno bilo da sve što smo zajedno započeli isto tako zajedno i završimo - zaključio je Petković.

Okupljanje igrača zakazano je za ponedeljak u "Interkontinentalu". Sv

akodnevni treninzi (od 17.30 časova na "Marakani") biće otvoreni za javnost. Polazak za Kinu zakazan je u četvrtak ujutro.

Plavi spisak

Golmani: Dragoslav Jevrić (Ankaraspor), Oliver Kovačević (bez kluba), Odbrana: Mladen Krstajić (Šalke), Aleksandar Luković (Crvena zvezda), Marko Baša(Le Man), Nenad Đorđević (Partizan), Bojan Neziri (Volfsburg), Sredina: Dragan Mladenović (Crvena zvezda), Nenad Kovačević (Crvena zvezda), Ognjen Koroman (Terek Grozni), Zvonimir Vukić (Portsmut), Saša Ilić (Galatasaraj), Albert Nađ (Partizan), Branko Bošković (Troa), Napad: Savo Milošević (Osasuna), Mateja Kežman (Atletiko Madrid), Danijel Ljuboja (Štutgart), Nikola Žigić (Crvena zvezda).

V. J. - V. Ž.


vesti po rubrikama

^sport

Istočna masaža
Pobeđujemo ako se oznojimo
Bodovi za Batu
Jarić džaba krečio
Na Karaburmu po lek
Vojvodina uspešna i protiv Zete
Karadžić smenjuje Sekulića
 


     


FastCounter by LinkExchange