GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Osnovana Liberalno-demokratska partija - predsednik Čedomir Jovanović

Srbija je još Miloševićeva

Oni koji su izgubili 5. oktobra, misle da su nas pobedili 12. marta. Tačno je da vode jer danas nema nijedne ideje koja je nalik Đinđićevoj, poručio lider LDP

BEOGRAD - Pod sloganom "Srbiji se žuri", u Beogradu je juče održana Osnivačka skupština Liberalno-demokratske partije. Za predsednika LDP izabran je Čedomir Jovanović, a među članovima predsedništva su Nenad Prokić, Nikola Samardžić, Branislav Lečić, Đorđe Đukić i Mile Korićanac.

- U poslu koji želimo da uradimo nemamo pravo na neuspeh. Možemo da nestanemo. Neka propadne LDP i neka propadne naša politika, ali jednog dana kada se sretnemo i pogledamo u oči reći ćemo: mi smo dali sve od sebe - rekao je Jovanović, čiji je govor prekidan ovacijama i vriskom, tokom svečanog dela Osnivačke skupštine u prepunoj sali Doma omladine.

Demokratski blok nije usitnjen

Jovanović je ocenio da formiranjem LDP nije usitnjen demokratski blok u Srbiji. Objašnjavajući da liberalizam nije ideologija već sistem vrednosti, on je rekao da će najjače oružje LDP biti istina.
Pored funkcionera LDP, članove i simpatizere nove stranke pozdravili su predsednica GSS Nataša Mićić i lider SDU Žarko Korać. Skupštini su, kao gosti, prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, nevladinog sektora, DHSS, LS i LSV.

Čedomir Jovanović je, posle izbora, u govoru istakao da su osnivači LDP odlučili da naprave partiju jer "još živimo u Miloševićevoj Srbiji u kojoj veličaju ratne zločince i kriminalce".

- Oni koji su izgubili 5. oktobra, misle da su nas pobedili 12. marta kroz Đinđićevo ubistvo. Tačno je da vode, jer danas u Srbiji nema ni jedne zvanične ideje koja je nalik na ideje Zorana Đinđića i viziju budućnosti koju je on imao - objasnio je Jovanović.

- Zemlja je okrugla, Koštunice i Tadiću, pogledajte istini u oči, mi više nemamo vremena za čekanje - prozvao je Jovanović premijera i predsednika Srbije da nisu spremni da se suoče sa istinskim problemima u kojima se zemlja nalazi.
- Uvek su u Srbiji bili bolji građani, nego političari. Ovom državom vladaju najnesposobniji i najlošiji, a naše društvo nije takvo. Mi se nalazimo u jednoj velikoj trci, i, ako oni toga nisu svesni, treba da im kažemo.

Takmičimo se s vremenom. Imamo samo jedan život. Izgubili smo 15 godina, i kažu nam da treba da se strpimo još 500 dok se ostvare njihove ideje - rekao je Jovanović i zatražio brze i beskompromisne reforme u Srbiji. On je postavio pitanje ko će rešavati tri krupna problema koja su pred Srbijom, Kosovo, Hag i pitanje odnosa sa Crnom Gorom.

D. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

Smanjenje cenzusa ubitačno za državu
Srbija je još Miloševićeva
Begunci mogu da traže pare za život
SPC: Oslobodite vladiku Jovana
 


     


FastCounter by LinkExchange