GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Večeras u Domu omladine počinje Festival italijanskog filma

"Paklena provincija" na otvaranju

BEOGRAD - Festival italijanskog filma, četvrti po redu, biće otvoren večeras u Domu omladine filmom "Paklena provincija" reditelja Stefana Mordinija, koji će biti gost festivala. Program će biti podeljen u četiri celine, aktuelna produkcija, dva omaža i ciklus kratkometražnih filmova, čija je produkcija bogata jer svaka regija posebno finansira svoje programe.

Program Panorama će nas upoznati sa raznovrsnošću tokova produkcije u poslednje četiri godine.
Mimo Kalopestri, jedan od autora čiji se opus predstavlja, nastavljač je neorealizma i danas viđeniji reditelj u Italiji. Damijana Damijanija, veterana italijanskog filma, ovdašnja publika pamti po televizijskoj seriji Hobotnica. Od šezdesetih godina prošlog veka paralelno je radio i u Holivudu i to sa velikim zvezdama kakva je recimo Bet Dejvis. Ruska literatura i američki film presudno su uticali na ovog autora.

Organizator festivala, koji će trajati do 11. novembra, jeste Federacija italijanskih filmskih klubova, a istovetni program prikazala je u Stokholmu i Rovinju. Za 10. novembar najavljeno je predstavljanje projekta Cinema Balcani.

V. M.


vesti po rubrikama

^kultura

Panker odrastao na narodnim pričama
"Paklena provincija" na otvaranju
Nagrada Uneska Mikisu Teodorakisu
 


     


FastCounter by LinkExchange