GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tragedija u porodici Stošić u selu Toponica kod Žitorađe

Ubio ljubavnicu pa se predao

Živorad Antanasković (55) ubio prijateljicu Suzanu Stošić (37), pa se predao policiji. Ubica Stošićevu godinama maltretirao, ali ona iz straha nije smela da prekine vezu

ŽITORAĐA - Živorad Antanasković (55) iz Toponice kod Žitorađe, sa prebivalištem u Beogradu, uhapšen je preksinoć, nakon što je oko 22 sata hicem iz pištolja ubio svoju dugogodišnju prijateljicu Suzanu Stošić (37) iz istog sela. Antanasković se posle ubistva prijavio policiji i priznao zločin.

Suzana je bila udovica i samohrana majka troje dece. Ubistvo se dogodilo u njenoj kući u Toponici, u koju je nesrećna žena sa decom dolazila svakog vikenda. Njene ćerke se s bolom i kroz plač prisećaju kobne noći.
- Došli smo sa majkom kao i svakog vikenda u Toponicu. Spremali smo Zadušnice ocu koji je umro pre tri godine, a Živorad je došao oko 20 sati. Majka se s njim viđala poslednjih par godina. Sa sestrom Ivanom (18) i bratom Nikolom (12) izašli smo iz kuće kada je došao. Za tragediju smo saznali tek kad je stigla policija - priča kroz suze Svetlana (16), Suzanina mlađa kćerka.

Njena starija sestra Ivana kaže da sa Živoradom nije govorila pošto je tukao i maltretirao njihovu majku, ali da ona iz straha nije smela da prekine da se viđa s njim.
- Iako ne govorim sa njim, Živorad me, kada je stigao, poljubio i počeo da plače. Začudila sam se, ali nisam ni slutila šta će da uradi - kaže kroz jecaje najstarija Ivana.

Prethodnih šest meseci, Živorad koji ima suprugu i decu boravio je u Rusiji. Suzana ga se, prema pričanju svoje dece bojala. Ona je posle smrti supruga Luke sa decom prešla da živi kod majke u Mramor, nedaleko od Niša. Tamo je radila kao servirka u "Planumu", gde se posle preseljenja zaposlila.
Živorad Antanasković je posle ubistva napustio kuću Stošića i ostavio mrtvu Suzanu. Policiji je priznao da je počinio ubistvo. Istražni sudija Okružnog suda u Prokuplju mu je odredio pritvor, ali, kako saznajemo, Antanasković je bio toliko pijan da sudija nije mogao da ga sasluša.

J. G.


vesti po rubrikama

^hronika

Ubio ljubavnicu pa se predao
U Zemunu opljačkan "Progardov" kombi
Izmislio krađu strahujući od devojke
 


     


FastCounter by LinkExchange