GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vesti iz budućnosti

 

Samo zavera srbina spasava

Postojanje svetske zavere protiv Srba nije trač, već istina. Istraživači Instituta za razvoj paranoje, braća Đurići Uveoci, objavili su naučni rad "Zašto nas autiste niko ne voli" u kojem otkrivaju sve o zaveri. Na čelu svetske zavere nalazi se Slobodan Milošević, a njeni izvođači su članovi rukovodstva SPS-a, SRS-a i JUL-a. Zanimljivo je da je učešće u zaveri uzela i većina punoletnih građana Srbije koja izlazi na izbore.

Njihov broj je tokom devedesetih opadao, pa su 2000. godine konačno prešli u manjinu. Motivi zavereništva su različiti. Milošević je pokušao da se oslobodi porodičnog suicidnog sindroma prenoseći ga na ceo srpski narod, njegovi saradnici su želeli da se obogate preko noći, a šta je bio motiv građana Srbije to sam Bog sveti zna. Nažalost, Bog je odbio da učestvuje u istraživanju braće Đurića Uvelaka zato što se njegove reči po pravilu pogrešno interpretiraju.

Grobnica za srpsku književnost

Sveti artiljerijski Sinod SPC objavio je novo, pročišćeno, opravoslavljeno izdanje kontroverznog dela Danila Kiša "Grobnica za Borisa Davidoviča" pod naslovom "Opelo za Borisa Davidovića". Novo izdanje sadrži sledeće priče: "Krst sa drškom od ružinog drveta", "Evropa koja proždire svoj okot", "Mehaničke brojanice", "Magijsko kruženje osveštanih karata Velike Srbije", "Opelo za Borisa Davidovića", "Psi i svete knjige" i "Kratko žitije Dobrice Bećkovića Štule". U pripremi je i novo izdanje "Enciklopedije mrtvih" pod naslovom "Srpska knjiga mrtvih", a neke od priča koje će se naći među koricama ove knjige nosiće naslove: "Crvena jaja sa likom Lenjina", "Sloba čudotvorac", "Priča o Pahomiju i učeniku", Slavno je uzalud mreti"...

Kadija te tuži, kadija ti sudi

U Ministarstvu pravosuđa reagovali su na kritike nevladinih organizacija i stručne i laičke javnosti da je pravosuđe sporo, neefikasno i preskupo. Tako se radi smanjenja sudskih troškova i smanjenja trajanja suđenja uvodi projekat "Kadija te tuži - kadija ti sudi, a onda te okade". Kako kaže resorni ministar, "Ako je radilo za vreme turske imperije, radiće i danas. Daj Bože da i naša vlada potraje bar koliko i turska okupacija"

Vražiji tender

Đavo, poznat i kao Vrag, odnosno Lucifer, podneo je tužbu Četvrtom opštinskom sudu jer je, kako on tvrdi, došao po svoje, što znači da polaže pravo na Srbiju, ali nije prošao na tenderu zbog nepotpunosti papirologije. Dotični prikuplja dokumentaciju i planira da poništi svu dosadašnju privatizaciju imovine koja mu, po njegovom mišljenju, pripada.

Javno mnjenje i ostali demoni

Istraživanjem agencije za ispitivanje javnog mnjenja "Laža i paralaža" naučno je utvrđeno da 95 % populacije laže ili prikriva istinu u anketama koje sprovode poznate agencije za ispitivanje javnog mnenja. Takođe je nepobitno utvrđeno da 80 odsto ispitanika nikada ne učestvuje u anketama za ispitivanje javnog mnjenja. Na pitanje vašeg izveštača da li su izneti podaci tačni i precizni, portparol agencije je izjavio: "Ljudi smo - možemo da se dogovorimo".


vesti po rubrikama

^glasine

Razgovori iza zatvorenih vrata
Rečnik poznatih reči i pojmova
Test inteligencije
Doktor Znajša odgovara
Vesti iz budućnosti: Samo zavera srbina spasava
 


     


FastCounter by LinkExchange