GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dečak iz vode (1958-1994)

Ogledalo srca

Prošlo je 11 godina od kako je umro Milan Mladenović, "Dečak iz vode", glasnogovornik generacija koje su imale "samo par godina za nas", urbani pesnik vanvremenskog duha, koji je svoj izraz ostvario kroz rad kultnih bendova jugoslovenskog rokenrola - Šarla akrobatu, Katarinu II i Ekatarinu Veliku. Prošlo je 11 godina, ali ono što je ostalo iza njega i dalje predstavlja nezaobilaznu stanicu zrelosti i samosvesti za sve koji se kreću "S vetrom uz lice".

Milanove pesme još uvek se "oživljavaju" i tumače i upijaju i doživljavaju. U borbi za "Radostan dan", "Niko kao on" nije video "Siguran" "Odgovor" na "Stvaran svet". "Olovnih godina", niko "Nije mislio na to" da "Prvi i poslednji dan" za "Ljude iz gradova" zatvaraju "Krug". Da se i u tih "Samo par godina za nas" može spoznati "Ljubav", "Zemlja", "Ponos" i "Glad".

Poput "Istina mašine", Milanove pesme bile su "Ogledalo" "Srca", "Anestezija" za stvarnost koja "Kao da je bila nekad", koju i dalje osećamo "Kad krenemo ka" svom "Svetilištu". Znao je da koliko god da "Tonemo", stajemo pred "Zid", koliko god da smo "Sami na ulici", "Neko nas posmatra" "Očima boje meda".
Godišnjica smrti Milana Mladenovića obeležena je sa više koncerata u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu...

A. S. K.


vesti po rubrikama

^glasno

Za izgubljenu generaciju
Televizija jedina stvarnost
Dečak iz vode (1958-1994)
Dejmijen Herst naj - muškarac
 


     


FastCounter by LinkExchange