GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Velja Ilić slavio o trošku Železnice

BEOGRAD - Ministar za kapitalne investicije, Velimir Ilić, nedavno je smenu svog pomoćnika Branislava Boškovića obrazložio zloupotrebom položaja. Tačnije da je Bošković letovao o trošku Železnice. Međutim, kako Glas saznaje, i sam ministar se častio parama železničara. Početkom 2004. godine slavio je stranačku slavu o trošku Železnica Srbije.

- Ministar Ilić je 16. februara 2004. godine slavio Svetog Simeuna, slavu svoje stranke Nove Srbije. Veselje je organizovano u železničkom restoranu "Romantika", u Ulici Slobodana Penezića Krcuna, preko puta Palate pravde. Tada se jelo i točilo sve najbolje, a deo računa ispostavljen je ćerki firmi Želturist, dok su deo ceha plaćali neki drugi sponzori - kaže izvor Glasa iz Železnice Srbije i dodaje da su Železnice za ovu svečanost izdvojile više desetina hiljada dinara.

Prema njegovim rečima, na slavi ministra kapitalca pojavili su se gotovo svi članovi Vlade Srbije, sem premijera Vojislava Koštunice.
- Ali nije ovo jedina čast. I mnoge druge manifestacije Nove Srbije finansirane su parama JP "Železnica Srbije". Pretpostavljamo da će Velimir Ilić ostati dosledan kad su u pitanju zloupotrebe položaja i da će sam podneti ostavku na funkciju ministra za kapitalne investicije, jer je u pitanju isti razlog zbog kojeg je smenjen Branislav Bošković - kaže naš sagovornik.

Kako je Glas već pisao, jedini razlog smene bivšeg pomoćnika za Železnicu je što se na sednicima Upravnog odbora "Železnice Srbije" protivio kupovini slovenačkih lokomotiva i švedskih vozova, koje su protivzakonito, sumnjivo i preko prijateljskih linija nabavljene po veoma visokim cenama.

Glas pita Velimira Ilića zašto ranije nije smenio Boškovića zbog zloupotrebe položaja, jer je o trošku Želturista letovao još 2003. godine u Budvi. Kako niko ne veruje da će zbog ovoga Ilić podneti ostavku, na potezu je premijer Koštunica.

M. Lađević


vesti po rubrikama

^društvo

Stigla bolest slična gripu
Odluka o dugu penzionerima za dve nedelje
Velja Ilić slavio o trošku Železnice
 


     


FastCounter by LinkExchange