GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 6. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bošnjački mladići izazvali masovnu tuču u Bosanskom Petrovcu

Demoliran srpski kafić

BOSANSKI PETROVAC - Načelnik opštine Bosanski Petrovac u FBiH Dragan Kecman zakazao je, zbog pogoršanog bezbednosnog stanja, vanrednu sednicu Skupštine opštine.

Goreo čačanski auto

Na parkingu zagrebačkog hotela "I" juče rano ujutro zapaljen je "mercedes E320" iz SCG, javlja Beta.
Automobil čačanske registracije koristio je državljanin SCG, kome policija nije navela ime već samo godine starosti - 31. On je bio gost u hotelu, a o požaru ga je obavestila recepcionerka. Prema prvim informacijama policije, automobil je namerno zapaljen otvorenim plamenom.

Sednica će biti posvećena incidentu u kojem je grupa od deset bošnjačkih mladića napala i demolirala kafić Srbina povratnika, Mileta Kovačevića, a goste Srbe koji su se u njemu zatekli pretukla.

- Grupa Bošnjaka iznenada je upala u kafić sa psovkama i pretnjama da će sve Srbe pobiti. Izazvali su tuču, a onda su izašli napolje i počeli da lupaju i demolirali su objekat - rekao je Kovačević medijima u RS.

Ovaj teški incident, na prvi dan Ramazanskog bajrama (četvrtak), preneo se zatim i na jednu od ulica Bosanskog Petrovca i tu je nastala masovna tuča u kojoj je učestvovalo tridesetak osoba.
U ovom nemilom događaju povređena su dva policajca i tri učesnika. Neredi su se smirili tek posle intervencije specijalaca iz Bihaća. Policija je identifikovala 12 učesnika nemira.

Kovačević je podsetio da je ovo, otkad se pre tri godine vratio iz izbeglištva, peti napad na njega i njegov kafić, a da policija nije otkrila i kaznila počinioce.
On je rekao da je veliko pitanje šta će se dalje događati posle ovog incidenta i kako će nastaviti da živi u tom gradu gde je 4.250 Srba povratnika, koji su i do sada bili u obeshrabrujućem položaju. Tuča u kafiću u centru Bosanskog Petrovca izazvala je snažne tenzije između Srba povratnika i Bošnjaka.

Tanjug


vesti po rubrikama

^balkan

Troje poginulo igrajući se bombom
Demoliran srpski kafić
 


     


FastCounter by LinkExchange