GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Maradona: Bušu, idi kući

MAR DEL PLATA - Američki predsednik Džordž Buš doputovao je kasno u četvrtak uveče po lokalnom vremenu u argentinsko odmaralište Mar del Platu u kome je juče počeo Četvrti samit zemalja Južne i Severne Amerike.

Više hiljada ljudi, među kojima je bio i slavni argentinski fudbaler Dijego Maradona, protestovalo je u Buenos Ajresu, prestonici Argentine, noseći plakate s natpisima "Idi kući". Dopisnik Asošijeted presa u Braziliji javio je da su i tamo u četvrtak organizovane demonstracije protiv Buša koji danas, posle samita, dolazi u glavni grad Brazila. Na više javnih zgrada u Braziliji osvanule su parole "Odlazi, Buše ubico" i "Jenkiji, idite kući".

Uticajna Rimokatolička crkva u Brazilu takođe je izrazila rezervu zbog dolaska američkog predsednika. "Zabrinuti smo zbog ove posete. Buš predstavlja rat, što je sasvim suprotno miroljubivoj prirodi građana Brazila", izjavio je biskup Demetrio Valentini.
Inače je nova anketa kuća Ej-Bi-Si-njuz i Vašington post pokazala da je kod kuće podrška Bušu pala na rekordno nizak nivo.


vesti po rubrikama

^svet

Neredi u Dižonu
Maradona: Bušu, idi kući
Švajcarci zamrzli Berluskonijeve račune
 


     


FastCounter by LinkExchange