GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Opštinski budžet nije "friziran"

ZAJEČAR - Predsednik opštine Zaječar Boško Ničić, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, čelnike DS-a u Zaječaru, koji tvrde da je falsifikovao budžet za 2005. godinu - nazvao zagađivačima političkog prostora i zapretio da će protiv svih njih biti podnete krivične prijave pošto nadležni organi budu proverili ove njihove tvrdnje.

- Demokrate izmišnjaju afere protiv mene kako bi svoje zataškali - rekao je Ničić. Falsifikovanje budžeta mi ne bi palo na pamet jer, po zakonu, predsednik opštine koji je samo izvršilac ima prava odmah posle usvajanja da izmeni stavke bez ikakvog ograničenja. Zašto bih se onda bavio falsifikovanjem budžeta. Osim toga, budžet je predložilo Opštinsko veće, a potpisao tadašnji predsednik SO Zaječar Čedomir Jovanović, koji je njihov član. Prema tome, ako je neko mogao da falsifikuje te papire, onda je to Jovanović, ali je proble to što budžet uopšte nije falstifikovan.

Demokrate tvrde da stavke u budžetu objavljene u službenom listu opštine nisu iste sa onima koje je usvojila Skupština i da je simptomatično zašto budžet nije objavljen i u službenom listu Republike Srbije.

Ničić, pak, tvrdi da je pre usvajanja budžeta postojalo nekoliko njegovih verzija i pokazao da je opština uredno podatke dostavila Službenom listu republike, ali da on ni do danas nije objavljen i da opština na to nema nikakvog uticaja.

S. M.


vesti po rubrikama

^Srbija

Gorak ukus šećera
Vina ni za špricer
Voda da se razboliš
Pontonac čeka novac
Prečicom do posla
Opštinski budžet nije "friziran"
   
 


     


FastCounter by LinkExchange