GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bivši članovi G17 plus optužili opštinski odbor za korupciju u starnci

Prečicom do posla

KRUŠEVAC - Opštinski odbor G17 plus isključio je iz stranke Dragana Risovića, Dušana Zečevića i Radoljuba Jolića. Oni su optužili predsednika Opštinskog odbora stranke Nenada Krstića za nepotizam, korupciju, ucene, pretnje i zastrašivanja, kao i da je zloupotrebio poverenje glasača, jer "novcem poreskih obveznika kupuje glasove deleći funkcije".

Tvrdeći da Opštinski odbor G17 plus ruši program ministra finansija Mlađana Dinkića, bivši članovi ove stranke Risović, Zečević i Jolić tvrde da je predsednik Nenad Krstić kadrove stranke zapošljavao preko reda.

Sretina Dobrodolac je jedini plaćeni odbornik u SO Kruševac. Boban Savić, koji je već uzeo otpremninu u "Trajalu" uposlen je u Zdravstvenom centru. Ružica Džuburdić, koja je uzela otpremninu u DP "Savremeni dom", dobila je funkciju potpredsednika opštine Kruševac uz nadoknadu od 19.000 dinara, kao i radno mesto u Centru za socijalni rad. Slavica Mrfat-Vukelić, bivša direktorka Instituta za krmno bilje, zauzela je mesto pomoćnika generalnog direktora "Vodovoda". Snežana Andrejić našla je mesto u Poreskoj upravi. Predsednikova sestra Vesna Minić dobila je mesto direktora Robne kuće "Trajal", a predsednikova supruga Violeta Krstić zaposlena je u Veterinarskoj stanici - tvrde bivši članovi G17 plus.

Predsednik Opštinskog odbora G17 plus Nenad Krstić, koji je i pomoćnik predsednika opštine Kruševac, kaže da će se za optužbe o navodnom nepotizmu, korupciji, mitu i zastrašivanju sa bivšim članovima stranke sresti na sudu. Pre toga, sa odbornikom Radoljubom Jolićem uslediće razgovor o mandatu, a Odbor će sve učiniti da to mesto, sada kao nezavisnog odbornika, pripadne stranci koja u SO Kruševac ima još četiri mandata.

- Optužbe bivših članova G17 plus nas ne uzbuđuju. Reč je o ljudima koji su u našu stranku došli iz druge stranke i koji su hteli da u G17 plus prenesu ono što su radili u DSS-u - kaže Nenad Krstić.

Na pitanje da li je tačno da su ove osebe dobile određene funkcije i radna mesta na predlog G17 plus, Nenad Krstić kaže da je to tačno, ali je reč o visokoškolskim kadrovima koji po struci odgovaraju novim radnim mestima, pa i kad je reč o njegovoj supruzi i sestri.

R. B.


vesti po rubrikama

^Srbija

Gorak ukus šećera
Vina ni za špricer
Voda da se razboliš
Pontonac čeka novac
Prečicom do posla
Opštinski budžet nije "friziran"
   
 


     


FastCounter by LinkExchange