GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Niko se ne oseća obaveznim da plati uklanjanje pontonskog mosta

Pontonac čeka novac

NOVI SAD - Pontonski most na Dunavu kod Novog Sada još nije demontiran, premda već punih mesec dana nije u funkciji. Radnici "Mostrogradnje" sklonili su dve srednje barže, kako bi oslobodili prolaz za brodove koji plove Dunavom, a za ostali posao je potrebno da se obezbede sredstva.

Kako su nam rekli u ovom preduzeću, ugovor o održavanju mosta koji je "Mostogradnja" ranije potpisala s gradom prestao je da važi od trenutka kada je most zatvoren za drumski saobraćaj, a za uklanjanje preostale četiri barže i betonskog prilaza potreban je investitor. Taj investitor, kako sada stoje stvari, neće biti gradska uprava, jer su nam tamo rekli da takva obaveza ne postoji.

" U ugovoru o korišćenju barži koji je svojevremeno potpisan sa preduzećem "Heroj Pinki" jasno piše da se on raskida u trenutku puštanja u saobraćaj Mosta slobode, a nijedne reči nema o našim obavezama da finansiramo uklanjanje barži. Grad je još dužan samo da "Pinkiju" plati poslednju ratu zakupa za barže, što ćemo u dogledno vreme i učiniti. To će, što se nas tiče, biti sve", kazao je načelnik gradske uprave za saobraćaj Milivoj Vuković.

U preduzeću "Heroj Pinki", međutim, tvrde da nema ni govora o tome da je ova firma dužna da finansira uklanjanje konstrukcije pontonskog mosta i ističu da je njihovo bilo samo da izdaju barže. Direktor "Heroj Pinkija" Slobodan Rubežić precizira da je, u vreme gradnje pontonskog mosta, 1999. godine, sa Izvršnim većem Vojvodine sklopljen ugovor o privremenom korišćenju barži, prema kojem se Pokrajina obavezala da će, posle rasklapanja pontonca, barže vratiti u prvobitno stanje. Ni u tom ugovoru, međutim, ne piše izričito da će pokrajinska vlast finansirati rasklapanje i uklanjanje konstrukcije.

"Mi ćemo Pokrajinu ovih dana podsetiti na njenu obavezu, a što se tiče troškova rasklapanja barži, ni sam ne znam ko bi to trebalo da plati. Znam sigurno jedino da to ne može biti naša firma", navodi Rubežić.

R. Kukobat


vesti po rubrikama

^Srbija

Gorak ukus šećera
Vina ni za špricer
Voda da se razboliš
Pontonac čeka novac
Prečicom do posla
Opštinski budžet nije "friziran"
   
 


     


FastCounter by LinkExchange