GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 4. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Većinski vlasnik, uz pomoć obezbeđenja, ušao u Jagodinsku pivaru

Potezali i pištolje

U Jagodinskoj pivari sve dramatičnije jer je sukob Konzorcijuma kupaca većinskog paketa akcija i radnika sve žešči

JAGODINA - Obezbeđenje većinskog vlasnika Jagodinske pivare, koja je u štrajku nedelju dana, u sredu oko tri sata posle ponoći ušlo je u krug fabrike, a potom su to učinili i Zoran Rajić, predstavnik većinskog vlasnika, i Zorica Jerotijević, v. d. direktora Pivare.

- Oko tri sata otišao sam do kolege. Kad sam se vraćao, preko puta "Flašnice" začuo sam buku. Više od dvadeset maskiranih i uniformisanih ljudi preskakalo je kapiju. Svi su imali pištolje i palice. Prvi je potegao pištolj i rekao mi da ne mrdam. Tada mi je prislonio pištolj na čelo i naredio mi da stanem uza zid. Tada su me pretresli i isterali iz fabričkog kruga sa još nekim kolegama - izjavio je Jovica Ivanović, dežurni radnik.

Više stotina radnika, zajedno sa radnicima treće smene koje je Rajićevo obezbeđenje izbacilo, ponovo su ušli u fabriku u četvrtak oko 10 sati. Oni su zatim izbacili Rajićevo obezbeđenje, a pokušali su da izbace i većinskog vlasnika i direktorku, ali je samo Jerotijevićeva dobrovoljno izašla. Situacija je bila prilično napeta i svakog trenutka je moglo da dođe do incidenta.

- Pošto je većinski vlasnik, s naoružanim ljudima, na prepad upao u Jagodinsku pivaru, dovoljno govori da to nisu čista posla. Mi insistiramo da država pošalje svoje ovlašćene predstavnike koji će da ustanove validnost kupoprodajnog ugovora, da provere podatke jer postoji i sukob interesa pošto je Momčilo Rajić, član Konzorcijuma kupaca, preko svojih firmi poslovao sa Pivarom. Reč je o firmama "Pan alko", "Slavica farm", "Titelka", "Kartonaža" i druga. To su sve naši dužnici. Pored toga, u trenutku sklapanja kupoprodajnog ugovora, sve te njegove firme Pivari su dugovale oko sedam miliona dinara. Apsurd je da onaj koji duguje kupuje firmu - kaže Saša Radosavljević, predsednik Štrajkačkog odbora Pivare.

Prema njegovim rečima, stari Upravni odbor, koji je legalan i kome je prisustvovao predstavnik države, zasedao je u sredu. Tom prilikom Zorica Jerotijević je smenjena, a za novog v. d, direktora izabran je Predrag Milošević.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^Srbija

Potezali i pištolje
Kolju u po bela dana
Grejanje na kašiku, dugovi na kilo
Pazarili firmu skoro za džabe
Sa Jasnom sve jasno
Bolji dani za oružare
Traže novog prevoznika
Iz Zdravstvenog centra odlazi 113 radnika
   
 


     


FastCounter by LinkExchange